26 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Cum să îți creezi ținute vintage care să impresioneze

Data:

Nu suntem cu toții specialiști în fashion, dar parcă uneori ne dorim să ieșim din anonimat. În ce mod? Cu ținute vintage pe care să nu le vedem trase la indigo peste tot. Avem o mulțime de magazine de unde să ne cumpărăm haine, însă de multe ori ne lipsește acel impuls creator care să ne ajute să creăm acele outfituri pline de personalitate. Cu siguranță, vei spune că tu nu ești stilist, iar din acest motiv nimeni nu va observă dacă te îmbraci ca toată lumea.

Ai perfectă dreptate, mai ales cu faptul că nimeni nu va observa. Însă dacă ești acel tip de femeie care își dorește să iasă în evidență, să știi că această atitudine nu te ajută. Nu trebuie să te gândești că trebuie să aloci un buget exorbitant pentru a avea haine care să te pună într-o altă lumină. O poți face cu unele piese din casa ta sau chiar din dulapul bunicii.

De ce să alegi acest stil

Acest stil este din ce în ce mai la modă în ultima perioadă. Chiar dacă România nu este atât de deschisă acestui tip de outfituri, observăm cu plăcere că începem să face progrese. Moda vintage, nu înseamnă second-hand, chiar dacă unele haine sunt deja purtate. Acest curent se referă la piese vestimentare din anumite epoci ale secolului trecut. Cele mai apreciate sunt ținutele anilor ‘20, ‘30, ‘40, ‘50 însă poți jongla și cu perioade anterioare sau piese de după anii 1950.

Dacă dorești să fii cu adevărat memorabilă în aparițiile tale, îți recomandăm să îți îndrepți atenția către piesele vintage. Nu spune nimeni că trebuie să te îmbraci în totalitate că la începutul anilor 1900, însă poți alege câteva elemente care să te ducă cu gândul la acea perioadă. Te asigurăm că nu vei trece neobservată, putând deveni astfel un model de urmat în lumea modei.

De unde să te inspiri

Din fericire ai o mulțime de surse care să-ți servească drept repere în acest sens. Este suficient să tastezi pe Google ținute vintage și vei descoperi o mulțime de idei. Pinterest este o adevărată peșteră a comorilor în acest sens. Dar mai există și canale de Youtube care te pot învăța, pas cu pas, cum să îți organizezi aceste ținute. De exemplu, canalul de inspirație vintage a lui Rachel Maksy te poate ajuta foarte mult.

Vei descoperi pe acest canal, dar și pe pagina de Instagram, o mulțime de idei de outfituri din diferite perioade. De asemenea, o altă sursă de inspirație este Shirinatra, cu un vlog interesant în care vei regăsi ținute iconice, chiar ale unor vedete internaționale din epoca de aur a cinematografiei. Acestea sunt doar un fir de nisip într-o oază de vloguri sau conturi de Instagram ce te pot ajuta în acest sens.

Ce fel de haine îți trebuie

Cum spuneam mai sus, pe net găsești ținute din diferite epoci. Ar trebui să îți dai seama ce eră este preferata ta, care din ele te avantajează foarte mult, dar și ce ținute ți-ar fi mai ușor să creezi. Îți dai seama că va fi foarte greu să porți o rochie sau fustă de la 1900, pentru că șansele să o găsești, chiar și în magazinele vintage, sunt mici. Totuși, dacă te pricepi la croitorie, îți poți face singură aceste piese.

Pentru a nu fi prea teatrală, te sfătuim să combini diferite piese, astfel încât să nu ai o ținută 100% de epocă.  De exemplu, ar trebui să ai în garderobă o bluză albă sau ivoire cu dantelă, volane, eventual cu guler ridicat. Sunt acele bluze specifice începutului de secol trecut, dar pe care le poți găsi destul de ușor în magazinele vintage, deși le-am văzut în ultimul timp și în colecțiile noi ale magazinelor, la anumite branduri care promovează eleganța.

Fustele – emblemă a stilului

Ele nu sunt foarte costisitoare, fiind ideale inclusiv pentru birou. Fustele sunt și ele necesare pentru că sunt o emblemă a stilului. Îți recomandăm să cauți o fustă midi, din catifea, în culori mai închise precum negru, verde cobalt sau albastru. Acestea trebuie să fie croite cloș sau tip creion. Fustele scurte nu au ce căuta într-o garderobă vintage, decât dacă vrei să faci o ținută de inspirație anii ‘60. De asemenea, fustele din stofă, mai ales cele model tartan, sunt binevenite, cu aceeași condiție, pe care am amintit-o mai sus, adică să fie midi. Sunt superbe acele fuste lungi, pentru că poți crea cu ele niște ținute absolut unice. Dacă ești adepta pantalonilor, îți recomandăm să porți pantaloni cu talie înaltă, tip navy. Aceștia au, de obicei, două rânduri de nasturi în față, pe o parte și pe altă. Culorile închise sunt, de asemenea, cele mai recomandate.

Accesorii specifice

O ținută poate fi definitivată cu ajutorul unor piese precum bijuterii, pălării, eșarfe. Broșele sunt printre cele mai autentice, dar și specifice accesorii ale acestui stil. Cu siguranță, dacă stai să te gândești, nu prea vezi multe femei în ziua de azi care să poarte broșe. Alege-le pe cele cu multe pietre, strălucitoare, cu modele inedite. De asemenea, pentru bluzele amintite mai sus, poți opta pentru broșe stil camee. Acestea nu se demodează niciodată, fiind deosebit de elegante.

De obicei, cameele se pun la baza gâtului, prinse de guler. Cerceii trebuie să fie statement, însă nu încărca ținuta cu alte podoabe dacă porți asemenea piese. Perlele, de asemenea, sunt specifice vintage-ului, așa că un șirag este absolut obligatoriu în cutia ta de bijuterii. Dacă îți plac pălăriile, ar fi cazul să investești în câteva piese care să te ducă cu gândul la stilul vintage. Urmărește site-urile care comercializează așa ceva, pentru că există câteva și la noi în țară, și comanda o astfel de pălărie. Să nu uităm de genți sau pantofi, pe care trebuie să îi alegi în forme retro. Ca în cazul pălăriilor, ai toate șansele să găsești astfel de piese pe site-uri special dedicate.

 

itexclusiv.ro
Articole Aseamantoare
Noutati

Cum poți curăța gheața de pe numerele de la mașină?

În timpul iernii, gheața acumulată pe numerele de înmatriculare...

Ce ustensile sunt necesare pentru proiectele de bricolaj cu lemn

Proiectele de bricolaj cu lemn sunt o modalitate excelentă...

Cum putem proteja plantele din grădină de caniculă?

Florile, gazonul și copacii suferă în fața temperaturilor extreme....

Ce sunt bunurile mobile?

Bunurile mobile sunt o categorie fundamentală de proprietăți, esențială...