24.1 C
București
miercuri, mai 22, 2024

Alegerea mobilierului perfect pentru sufrageria ta. Sfaturi practice

Data:

Atunci când ne construim o nouă locuință sau o renovăm pe cea existentă, sunt multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul. Cum ar fi calitatea materialelor, designul pe care dorim să îl obținem, instalarea de noi instalații electrice sau de alt tip, mobilier, decorațiuni și multe altele. Fiecare dintre aceste lucruri ocupa timp. Și pot avea, de asemenea, un preț total destul de mare. Însă, dacă ne dorim și calitate și lucruri care să dureze o viață, așa cum se spune, nu trebuie să facem rabat la bani. Printre cele mai importante dar și mai costisitoare camere dintr-o casă este sufrageria.

Asta pentru că sufrageria, de regulă, este și cea mai mare încăpere. Cea în care ne petrecem timpul liber și în care primim vizitatorii. Astfel, unele elemente de bază nu trebuie să lipsească din peisaj. În timp ce altele, nu atât de esențiale dar totuși, importante, trebuie la rândul lor alese cu grijă.

Evaluarea spațiului și funcționalității

Evaluarea spațiului și funcționalității contează foarte mult. Înainte de a începe cumpărăturile, este vital să evaluezi spațiul disponibil. Măsoară cu atenție livingul și ia în considerare aranjamentul actual. Este important să te gândești la cum va fi folosit spațiul. Ai nevoie de o zonă de relaxare, un spațiu pentru divertisment, sau un loc de lucru? Aceste aspecte vor influența tipul și cantitatea de mobilier necesar. În funcție de dimensiunile disponibile se vă alege astfel și mobilierul. Totul trebuie să fie exact. Deoarece, indiferent dacă luăm ceva făcut dinainte sau făcut la comanda, a mai modifica dimensiunile este greu. Pe deasupra, ia timp și poate costa și destul de mult. Este cu atât mai grav atunci când mobilierul făcut la comanda este mai mic decât ceea ce am măsurat inițial. De ce? Fiindcă, în acest caz, returnarea poate fi mai problematică.

Confortul

Confortul este esențial, mai ales în ceea ce privește canapelele și fotoliile și spatiile de relaxare de acest fel. Investește astfel în piese de calitate, cu o structură solidă și materiale durabile. Multe magazine iți oferă posibilitatea de a testa diferite modele pentru a te asigura că se potrivesc nevoilor tale de confort. Nu uita totodată nici să verifici și garanțiile oferite de producători, acestea fiind un indicator al calității. Alegând un magazin de calitate și cu o gama diversa de astfel de produse, ne pot veni în cap noi idei în ceea ce ar trebui să alegem. Fotolii gonflabile au de tip plush pot adaugă un plus de eleganta unui living, fiind perfecte în ceea ce privește economia de spațiu dat fiind faptul că sunt ușoare și se pot muta rapid dintr-o zona în alta când le folosim sau nu.

Selectarea sitlului

Selectarea stilului este o altă etapă la fel de importantă. Stilul de mobilier pe care îl alegi trebuie să reflecte personalitatea ta. Și să se integreze armonios cu restul casei. Fie că preferi un stil modern, minimalist, tradițional sau eclectic, asigură-te că piesele de mobilier selectate vor crea un ansamblu coerent. Nu uita să iei în considerare și culorile. Acestea pot adăuga căldură și personalitate spațiului. Culorile sunt și ele de o importanță aparte. Le alegem de regulă în funcție de mai multe aspecte. Acestea sunt culorile pereților, perdelelor sau a altor elemente deja existente. În funcție de tipul de material preferat. Dar și dacă avem copii sau animale de companie, care fară a fi rai, sunt uneori o pacoste în ceea ce privește murdăria sau dezordinea.

Mobilierul multifuncțional

Mobilierul multifuncțional este o alegere excelentă pentru spațiile mici sau pentru cei care doresc versatilitate. Canapele extensibile, mese pliabile și dulapuri cu rafturi ajustabile sunt doar câteva exemple de piese de mobilier care pot economisi spațiu și pot fi adaptate pentru diverse nevoi. Cu o scurta navigare pe internet găsim de altfel numeroase idei de astfel de mobilier multifuncțional, ajustabil și incorporabil, care să ne ajute să economisim spațiu și să servească în mai multe scopuri. Este vorba însă se piese realizate în mare parte la comanda ceea ce înseamna că și preturile pot fi mai mari.

Accesorii și elemente de design

Ajungem în cele din urma și la accesorii și elemente de design. Este bine de ținut minte să nu subestimam puterea accesoriilor și a elementelor de accent. Perne decorative, covoare, lumini ambientale și opere de artă pot transforma un living banal într-un spațiu vibrant și plin de caracter. Acesta este momentul să te exprimi și să adaugi acele detalii personale care fac diferența. Partea buna este că acestea pot fi schimbate mai ușor și cu un cost mult mai mic.

Bugetul

Deși este tentant să cheltuiești mult pe mobilierul de living, este important să rămâi și în limitele bugetului stabilit. Există multe opțiuni accesibile care nu compromit calitatea sau stilul. Fii atent la reduceri și oferte speciale, și nu ezita să vizitezi magazinele de mobilier second-hand pentru piese unice. Am precizat, desigur, că este important să nu facem rabat de la bani însă vorbim aici doar de situațiile în care îi avem la dispoziție. Nu este nicio graba în a organiza o locuință într-un timp cât mai scurt ci mai degrabă să o facem așa cum trebuie, chiar dacă vă dura mai mult.

Alegerea mobilierului pentru living nu trebuie să fie o sarcină descurajantă. Prin planificare, explorare și creativitate, poți crea un spațiu care să reflecte personalitatea ta și să ofere confort și funcționalitate pentru tine și oaspeții tăi. Cu aceste sfaturi în minte, ești gata să începi transformarea livingului într-un sanctuar al casei tale.

itexclusiv.ro
Articole Aseamantoare
Noutati

Ce presupune operația de lifting al gâtului?

Operația de lifting al gâtului, cunoscută și sub numele...

De ce este important să purifici pietrele semiprețioase?

Pietrele semiprețioase au fost apreciate din cele mai vechi...

Cum poți purta corect pantalonii evazați?

Pantalonii evazați, un simbol al modei anilor '70, au...

Campionul mondial de KickBox Daniel Ghita – foc si para: Rusine!

Daniel Ghiță este singurul campion mondial român de kickbox...