19.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024

Cele mai neobișnuite idei de afaceri care au avut succes

Data:

Este destul de dificil să găsești acele idei de afaceri care să îți transforme business-ul într-unul de succes. De regulă, prudența este destul de întâlnită în acest domeniu. Dar mai sunt și antreprenori care au vrut să iasă din tipare. Și, surprinzător, norocul a fost de partea lor. Am decis să îți vorbim și noi puțin despre cele mai neobișnuitee idei de business care au funcționat. Și poate, cine știe, te inspiră și pe tine.

Piatra Pet Rock

În anii ’70, Gary Dahl a fost cel care a pornit în lumea oamenilor de afaceri cu idee mai neobișnuită. El a decis să le vândă oamenilor pietre netede, pe care le-a numit „Pet Rocks”. A folosit în acest sens o strategie de marketing inteligentă și mult umor. Așă că a decis să ambaleze respectivele pietre în cutii speciale, prevăzute cu orificii de aerisire. În continuare, a pregătit și un ghid de îngrijire. În mod surprinzător, ideea sa a devenit un mare succes. Și a generat vânzări care au ajuns la câteva milioane de dolari? Serios, pietre? Da, exact!

Cafeaua cu gust de înălbitor

Adori diminețile în care savurezi o ceașcă de cafea. Iar aroma acesteia este cea care îți trezește la viață papilele gustative. Nu ai schimba nimic la ritualul tău de dimineață, dar… Aici am vrut să ajungem. Cu ocazia zilei de 1 aprilie, o companie din Japonia a avut o idee ceva mai aparte. A lansat o cafea al cărei gust semăna destul de mult cu al înălbitorului. De ce ar vrea cineva să facă așa ceva? Sigur au avut parte de multe reacții negative! Probabil așa ai gândit și ai greșit. Se pare că ideea lor, pornită de la o glumă, a fost una foarte bine primită de clienți, iar vânzările nu au fost deloc unele modeste, ba chiar dimpotrivă.

Haine pentru câini, cu mesaje personalizate

Se spune că atunci când vrei să îți dezvolți o afacere de succes, aceasta ar trebui să fie legată de animalele de companie, sex și copii, pentru că acestea trei se ”vând” foarte bine. Probabil așa a gândit și un antreprenor ceva mai îndrăzneț de felul lui, care a decis să le ofere iubitorilor de animale haine pentru acestea, imprimate cu diferite mesaje. Ideea a prins foarte bine, și încă mai este apreciată și în zilele noastre.

Vânzarea de vise

După cum probabil te așteptai, această idee trăsnită a venit tot din Asia. Mai exact, un antreprenor chinez a lansat un serviciu în mediul virtual prin care unii oameni își puteau descrie visele, iar alții ar fi trebuit să plătească pentru a le citi. Dacă ai râs la această idee de afacere, îți mai adăugăm faptul că a fost foarte bine primită, iar veniturile care au intrat în conturile antreprenorului care a avut inițiativa vânzării de vise pe internet nu au fost deloc modeste.

Închirierea de prieteni imaginari

Tot din Asia vine și următoarea afacere de succes. O companie din Țara Soarelui Răsare le-a propus un serviciu clienților săi, și anume să poată închiria prieteni imaginari pentru a conversa cu ei sau să îi ”însoțească” la anumite evenimente speciale. A fost un mare succes în special în celor singuri sau mai puțini sociabili, deși ideea părea una destul de năstrușnică, nu crezi?

Ouă de Paște decorate cu autocolante Star Wars

Există o mulțime de fani Star Wars în întreaga lume, așa că trebuie să profit și eu de asta pentru a-mi crea un business de succes! Cel mai probabil așa a gândit un britanic, care a decis să iasă pe piață cu ouă decorate cu autocolante Star Wars. Fanii seriei SF, și nu numai, s-au arătat de-a dreptul cuceriți de această idee, și iată cum producătorul de ouă s-a ales cu recompense financiare importante de pe urma acestei initiațive.

Te-ai bălăci într-o piscină cu ciocolată?

Pentru mulți dintre noi, ciocolata este desertul suprem, dar te-ai fi gândit vreodată să umpli o piscină cu acest dulce delicios și apoi să îi inviți pe alții să înoate și eventual, să se bucure de gustul lichidului care îi înconjoară? Se pare că asiaticii sunt ceva mai creativi sau au multe idei de afaceri neobișnuite. Cum altfel să se explice faptul că această idee, dezvoltată în Japonia, a prins foarte bine la public?

Cărți de colorat pentru adulți

Acum nu ni se mai pare nimic neobișnuit, și mulți dintre noi obișnuim să ne relaxăm în fața unei cărți de colorat pentru adulți. Cert este că la început a fost o idee aparte, dar care s-a dovedit una mai mult decât inspirată! De fapt, a devenit un trend în întreaga lume, ceea ce spune multe, nu?

Abonamente pentru a primi aer curat

Dacă locuiești într-un oraș mare, știi și tu cât de poluată este atmosfera, și cât de mult simți nevoia unei guri de aer curat. Așa au gândit și cei de la o companie care a decis să scoată la vânzare abonamente lunare pentru ca toți cei care le achiziționează să primească o anumită cantitate de aer curat, îmbuteliat în anumite recipiente. Surprinzător, dar a mers!

Închirierea de haine de înmormântare

Nu te-ai fi gândit niciodată la așa ceva, dar se pare că avem de a face cu un business de succes. Oamenii nu mai sunt nevoiți să caute și să cumpere articolele vestimentare sobre cu care să se prezinte la o înmormântare, ci doar să le închirieze. Simplu, interesant și mai ales, profitabil!

itexclusiv.ro
Articole Aseamantoare
Noutati

Ce presupune operația de lifting al gâtului?

Operația de lifting al gâtului, cunoscută și sub numele...

De ce este important să purifici pietrele semiprețioase?

Pietrele semiprețioase au fost apreciate din cele mai vechi...

Cum poți purta corect pantalonii evazați?

Pantalonii evazați, un simbol al modei anilor '70, au...

Campionul mondial de KickBox Daniel Ghita – foc si para: Rusine!

Daniel Ghiță este singurul campion mondial român de kickbox...