24.1 C
București
miercuri, mai 22, 2024

Cele mai frumoase zone de vizitat într-o vacanță în Grecia

Data:

Europa are, fără îndoială, numeroase regiuni și țări cu zone foarte frumoase. Fie că vorbim de cele naturale sau de cele create de om. De la munți și păduri până la ape și zone urbane sau rurale, cu o îndelungată și bogată istorie. Dar și moderne și foarte impresionante. S-a creat astfel, o dată cu trecerea anilor, un cadru prin care acestea sunt accesibile turiștilor și împătimiților de vacante și de explorare in orice perioadă a anului. Printre acestea se numără și Grecia, una dintre cele mai vechi și mai cunoscute tari de pe continentul nostru. Ea are de oferit numeroase repere atât pentru pasionații de istorie și artă, cât și pentru cei ce preferă natura și peisajele de plajă și de câmpie.

Grecia, cu peisajele sale impresionante, plajele idilice și istoria sa bogată, este o destinație perfectă pentru o vacanță memorabilă. Pentru asta, să prezentăm câteva dintre cele mai cunoscute și îndrăgite destinații din această țară. Din punctul de vedere al milioanelor de turiști care o vizitează an de an.

Atena, inima istorică a Greciei

Atena, capitala Greciei, este un amestec vibrant de istorie antică și modernitate. Acropole, un sit UNESCO, domină orizontul și oferă o perspectivă unică asupra istoriei grecești. Alături de Parthenon, nu ratați Agora antică și Muzeul Acropolis. Acesta găzduiește artefacte vechi de mii de ani. An de an, un număr imens de turiști vin aici pentru a vedea ceea ce era in antichitate o adevărată minune arhitecturală. Cu alte cuvinte, amplasamente impresionante cu coloane de zeci de metri înălțime, ce serveau ca și temple ale zeilor din Olimp. Dar și ca instituții ale statului ce se dorea a fi un întreg la acea vreme. Atena este astfel una dintre destinațiile preferate ale celor ce sunt pasionați de istorie și mai ales de mitologie greacă. În acest sens, muzeele oferă informații prețioase despre acele perioade care mai sunt menționate acum numai in cărțile de istorie și in povesti.

Santorini, bijuteria cicladelor

Santorini este renumită pentru casele sale albe cu acoperișuri albastre, apusuri de soare uimitoare și vinurile delicioase. Orașul Oia este locul perfect pentru a admira apusul de soare. Iar plajele cu nisip negru, precum Kamari și Perissa, oferă o experiență de neuitat. De asemenea, nu ratați o croazieră la vulcanul activ Nea Kameni. Aceasta zona este astfel pentru adepții vacantelor de relaxare, care nu vor nimic mai mult decât sa stea pe plaja sau in fata unui peisaj feeric, sa se odihnescă și să-și încarce bateriile.

Creta, insula miturilor

Creta, cea mai mare insulă a Greciei, este un paradis pentru iubitorii de istorie și natură asta pentru ca aici de afla Palatul Knossos, legat de legenda labirintului lui Minotaur, este un sit arheologic impresionant. Însă aceasta insula oferă mult mai mult, având atât zone cu plaje întinse și peisaje mirifice cat și trasee perfecte pentru amatorii de drumeții și plimbări în aer liber, în mijlocul naturii.

– Corfu, un nume foarte cunoscut, este o insula situată în Marea Ionică. Orașul vechi din Corfu, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, este un labirint fascinant de străduțe înguste iar plajele precum Paleokastritsa și Sidari sunt ideale pentru înot și sporturi nautice.

Meteora si mănăstirile suspendate în cer

Zona Meteora este renumită pentru mănăstirile sale spectaculoase construite pe vârfuri stâncoase. Drumețiile prin peisajele stâncoase și vizitarea mănăstirilor, cum ar fi Mănăstirea Varlaam, sunt activități pe care toți cei ce ajung pe acolo trebuie sa le facă. Potrivit celor mai multi turiști, este indicat sa se aloce cel puțin doua zile unei șederi in Meteora pentru a putea vizita cat mai multe repere.

Peloponez si comorile ascunse

Peloponezul este bogat în istorie și peisaje naturale si un alt nume cu tenta istorica. Orașele antice, cum ar fi Nafplio și Sparta și siturile antice precum Epidaurus și Mycenae sunt pline de povești.

Zakynthos, un adevărat paradis marin

Zakynthos este faimos pentru Navagio, una dintre cele mai cunoscute plaje din lume, cu epava sa iconică. Aceasta este de altfel una dintre cele mai fotografiate plaje din lume in fiecare an. Zakynthos este de asemenea si un sanctuar pentru broaștele țestoase Caretta-Caretta, locul ideal pentru a le admira fiind Parcul Național Marin Zakynthos.

Thessaloniki, unde istoria se îmbină cu farmecul urban

Thessaloniki este al doilea oraș ca mărime din Grecia și foarte cunoscut pentru viața sa vibrantă de noapte, bucătăria delicioasă dar și pentru patrimoniul cultural bogat. Aici se găsesc deci cele mai multe destinații și pentru pasionații vieții de noapte și a peisajelor urbane moderne.

Insulele Ionice, o splendoare de nedescris

Insulele Ionice, precum Kefalonia și Ithaca, sunt renumite pentru peisajele lor pitorești și apele cristaline. Plajele ca Myrtos și Antisamos sunt perfecte pentru relaxare iar explorarea satelor tradiționale oferă o perspectivă autentică asupra vieții grecești. Ca și Peloponez, și acestea sunt cunoscute mai ales din punct de vedere istoric.

Acestea sunt însă doar câteva dintre nenumăratele obiective turistice care fac Grecia o tara atât de apreciata de turiști, reușind sa îmbine fără prea mult efort viata de oraș cu cea rurala, istoria cu modernismul și natura cu relaxarea, oferind o zona potrivita pentru orice ocazie și pentru orice fel de activitate ar dori o persoana sa desfășoare atunci când vine aici.

itexclusiv.ro
Articole Aseamantoare
Noutati

Ce presupune operația de lifting al gâtului?

Operația de lifting al gâtului, cunoscută și sub numele...

De ce este important să purifici pietrele semiprețioase?

Pietrele semiprețioase au fost apreciate din cele mai vechi...

Cum poți purta corect pantalonii evazați?

Pantalonii evazați, un simbol al modei anilor '70, au...

Campionul mondial de KickBox Daniel Ghita – foc si para: Rusine!

Daniel Ghiță este singurul campion mondial român de kickbox...