24.1 C
București
miercuri, mai 22, 2024

Ce joburi preferă tinerii din zilele noastre

Data:

Cu două decenii în urmă, tinerii aveau alte preferințe în ceea ce privește orientarea lor profesională. Acum lucrurile s-au schimbat enorm de mult. Ceea ce părea atrăgător pe piața muncii atunci, este considerat depășit în prezent. Ești curios care ar fi preferințele tinerilor? Atunci hai să găsim împreună răspunsul.

IT și tehnologie

Aproape că nici nu mai era nevoie să spunem asta, pentru că a fost răspunsul care ți-a venit automat în minte atunci cand ai citit rândurile de mai sus. Tinerii sunt mult mai atrași de tot ceea ce ține de dezvoltarea tehnologiei și domeniul IT. Trebuie să recunoaștem că sunt foarte buni la asta. Se caută și sunt fooarte populare joburi precum inginer IT, dezvoltator de software, specialist în securitate cibernetică sau analist de date.

Social Media și marketing digital

Din nou avem de a face cu un domeniu pe placul multor tineri. Din ce motiv? Pentru că sunt joburi care implică multă imaginație, creativitate, abilități de comunicare în mediul online. Și, mai ales, o mai mare adaptabilitate la schimbările din domeniu. Unele care pot fi de-a dreptul copleșitoare.

Specialiști în ceea ce numim marketingul de conținut, manageri de social media și nu numai sunt doar câteva dintre ideile de joburi pe placul lor.

Antreprenoriat

De asemenea, ideea de a-și lua viața în propriile mâini și să își dezvolte propria afacere este una care îi atrage mult pe tineri. În special pe cei care se remarcă prin spirit de inițiativă, flexibilitate și dorința de a face o schimbare.

Sănătate

Tot mai mulți tineri, ținând cont de contextul actual, își îndreaptă atenția către domeniul sănătății. Asistent medical, doctor, kinetoterapeut, specialist în nutriție sunt doar câteva dintre joburile care le atrag atenția. Atât prin faptul că au un mare impact în rândul oamenilor, cât și pentru că încep să fie din ce în ce mai bine plătite.

Protecția mediului

Spre deosebire de mulți dintre cei trecuți de o anumită vârstă, tinerii au înțeles parcă mai bine faptul că anumite acțiuni ale noastre se reflectă asupra mediului înconjurător. De aceea își doresc cariere în domeniul sustenabilității, protecției mediului și energiilor regenerabile.

Gaming

Deși pentru cei neinițiați în acest domeniu pare că se referă la o carieră în IT, lucrurile nu seamănă prea mult. Decât poate prin faptul că folosești un computer sau un laptop pentru a lucra. Industria de gaming a luat un avans uriaș. Iar tinerii au înțeles că își pot construi o carieră frumoasă pornind de la pasiunea lor. Și cine nu își dorește să aibă parte de un job care să îmbine atât pasiunea, cât și faptul că ești plătit bine pentru asta?

Finanțe

Domeniul financiar este unul foarte atractiv pentru tineri, și în special cel legat de investiții.

Inteligența artificială și robotică

Nu mai este nevoie să vorbim despre termeni precum intelignță artificială sau robotică și să fim nevoiți să explicăm ce am vrut să spunem. În ultima vreme, acest domeniu s-a dezvoltat enorm de mult, și nu dă semne că ar intra pe o platformă sau trend descendent, ba chiar dimpotrivă am zice. Nu trebuie să ne mire că toți tinerii par de-a dreptul facinați de așa ceva, nu?

Industria spațială

În ultima vreme, s-a observat și faptul că tinerii sunt mult mai pasionați de tot ceea ce ține de industria spațială. De fapt, omul a fost dintotdeauna pasionat de ceea ce ține de explorarea unor teritorii noi, numai că acum Cosmosul este terenul lor de joacă, după cum se spune.

Gastronomie

Dintotdeauna industria alimentară a fost în tendințe, așa că nici în zilele noastre lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Tinerii își doresc cariere în gastronomie, de antreprenori în domeniu, specialiști în marketing alimentar și nu numai, iar abordările lor nu sunt doar unele îndrăznețe, ci și unele care se referă la creativitate și inovație.

Freelancing

Mulți tineri sunt de părere flexibilitatea și autonomia care le sunt oferite de serviciile de consultanță și freelancing sunt pe placul lor atunci când vine vorba de a-și alege o carieră. Consultanți în marketing și comunicare, ori poate specialiști în resurse umane sunt doar câteva dintre joburile preferate de aceștia.

Arte

Cam tot ceea ce ține de arte și exprimarea artistică este un domeniu pe placul multor tineri, pentru că în acest fel consideră că își pot transmite mai ușor către alții ideile, trăirile și sentimentele. Industriile creative s-au dezvoltat enorm în ultima perioadă, și cu siguranță dacă și tu ești pasionat de așa ceva, vei găsi modalitatea prin care îți pui în valoare imaginația și spiritual creator.

Coaching

Nu-ți spunem nicio noutate. Oamenii își doresc să evolueze, iar pentru asta au nevoie de multe ori de ajutorul celorlalți. Prin urmare, s-a observat o cerință tot mai ridicată pentru specialiști în consiliere și coaching, iar tinerii s-au adaptat imediat la asta și au cariere prin care le oferă celor care au nevoi îndrumarea sau sprijinul necesar.

Alegerea îți aparține

Evident, lista noastră nu este una completă, și este posibil ca drumul tău să fie altul în viață. Important este să analizezi bine situția, să vezi care sunt pasiunile și aptitudinile tale și apoi, în funcție de acestea, să alegi acea carieră care să îți aducă și satisfacții pe măsură. Tu știi cel mai bine ce ți se potrivește, și nimeni nu ar trebui să decidă în locul tău. Prin urmare, cu riscul de a vorbi precum un clișeu, chiar trebuie ca decizia să îți aparțină în totalitate.

 

itexclusiv.ro
Articole Aseamantoare
Noutati

De ce este important să purifici pietrele semiprețioase?

Pietrele semiprețioase au fost apreciate din cele mai vechi...

Cum poți purta corect pantalonii evazați?

Pantalonii evazați, un simbol al modei anilor '70, au...

Campionul mondial de KickBox Daniel Ghita – foc si para: Rusine!

Daniel Ghiță este singurul campion mondial român de kickbox...

Cum să îți creezi ținute vintage care să impresioneze

Nu suntem cu toții specialiști în fashion, dar parcă...