Ziua îndrăgostiților? Nu!

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză
 

Când eram singură, uram ziua de 14 februarie. Îmi amintesc că o tipă mi-a rânjit odată în faţă, spunându-mi: „A fost ca la carte. Cină la lumina lumânărilor, flori, iar el mai că nu stătea în cap ca să-mi facă pe plac“. În timp ce-mi povestea, acea femeie perfectă mă fixa cu privirea, doar-doar voi arăta vreun semn de invidie. Ei bine, da, m-am făcut verde la faţă.

De fapt, pe 14 februarie, lucrurile nu stau chiar pe roze pentru toată lumea. El uită, ea suspină dezamăgită. Sau ea nu crede în supradozele de inimioare, dar el speră în iubirea ca-n filme. Sau dopul de şampanie nu face poc, ci fâs, spumantul este cam călduţ, iubitul bea cam mult...

Din fericire, dragostea adevărată nu se rezumă la un buchet de flori o dată pe an. Mie una, avalanşa anuală de inimioare care iau cu asalt magazinele îmi întoarce stomacul pe dos.

Mi-e şi milă de bieţii florari. Acum, că iubirea are o zi oficială a ei, nu ar trebui să fie mai multe nunţi? Numai că sunt tot mai multe divorţuri şi nimeni nu trimite flori atunci. Dar, comandăm trandafiri pe internet de Sfântul Valentin – fără să miroşi mai întâi florile, fără plăcerea de a le alege personal. Foarte romantic, nu zic nu.

Bărbatul meu e cam uituc. Aşa că în fiecare an încep campania de aluzii discrete cam cu o săptămână înainte. Recunosc, mă las şi eu luată pe sus de spiritul de turmă.

Dar anul acesta nu am de gând să mai bat niciun apropo. Voi vedea dacă îşi aduce aminte. Dar, chiar dacă va uita, pentru mine nu e un capăt de lume, pentru că ştiu ce mi-a zis la un moment dat: „Tu şi cu mine nu suntem doar îndrăgostiţi, noi chiar ne iubim“.

 

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză. Trăieşte la Paris.

Vote it up
347
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza