Zece metode de a te binedispune

Cum să combați stresul și să te bucuri de o zi obișnuită
 

Vă supără copiii, soțul sau vânzătorul de la magazin? Sunteți prost-dispus sau pur și simplu trist, fără motiv? Iată 10 metode rapide de a vă îmbunătăți starea de spirit.

1. Sunați un prieten și pălăvrăgiți. Combate stresul instantaneu!

2. Faceți o plimbare... la soare. Lumina soarelui, la fel ca și activitatea fizică, are puterea de a ameliora starea de spirit.

3. Întâlniți-vă cu cineva la o cafea. Veți avea o conversație plăcută și un val de energie datorită cofeinei.

4. Fiți recunoscători. Gândiți-vă la toate lucrurile pentru care aveți motive să fiți recunoscători și uitați pentru câteva momente de problema dvs.

5. Plantați mușcate. Activitatea fizică și culorile vii ale florilor creează imediat bună dispoziție.

6. Coaceți o pâine (chiar și folosind un amestec instant). Nimic nu sugerează o stare de mulțumire ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor.

7. Faceți ordine într-un dulap. Veți avea imediat o senzație de împlinire. Donați hainele pe care nu le purtați; vă veți simți mulțumit că ați ajutat pe cineva.

8. Faceți o baie fierbinte. Aprindeți lumânări (cu aromă de levănțică sau de vanilie, despre care studiile arată că înlătură anxietatea și creează bună dispoziție), răsfoiți o revistă sau pur și simplu relaxați-vă vreme de 20 de minute. Chiar vă supăra ceva?

9. Mângâiați un cățeluș. Metoda funcționează și cu un câine adult. Studiile arată că mângâiatul animalelor reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit.

10. Savurați o bucățică de ciocolată neagră. Conține compuși care ridică nivelul serotoninei, o substanță din creier ce reglează starea de spirit.

Sursa: Reader’s Digest – “O viață fără boli” 

Vote it up
224
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza