Workshop pentru copii la Anim'est

Copiii sunt rasfatatii editiei din acest an a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est
 
<p>Festivalul va avea loc intre 8 si 17 octombrie, la Bucuresti, si intre 22 si 24 octombrie Cluj Napoca. Pe langa sectiunea speciala dedicata copiilor - Minimest -, traditionalul Workshop Anim’est de initiere in animatie este adresat in intregime celor cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani.
Astfel, in octombrie, copiii vor descoperi cum face Jerry sa fie atat de rapid si sa scape intodeauna de Tom sau cum reuseste Mica Sirena sa isi miste corpul atat de gratios, devenind ei insisi implicati in realizarea unui scurt film de animatie, avand ca tema descrierea Bucurestiului.
Pentru a participa, ei trebuie sa trimita atat prin posta, pe adresa Asociatiei Estenest – Bulevardul Drumul Taberei, nr.92, Bl C7, Ap. 235, sector 6, Bucuresti, cat si pe adresa de e-mail workshop@animest.ro, mentionand in subiectul mesajului „Workshop copii”, pana pe data de 24 septembrie 2010, un desen care sa aiba ca tema Oaia Anim’est si o scurta scrisoare in care sa explice, cu propriile lor cuvinte, de ce le place sa deseneze.
Daca ajutorul parintilor este binevenit la partea de trimitere a materialelor, desenele si micile texte trebuie sa fie 100% produsul imaginatiei si indemanarii celor mici.
10 dintre cei mai originali si mai creativi inscrisi vor participa la Workshop-ul de cinci zile desfasurat in perioada 11-15 octombrie 2010, in care vor invata sa realizeze imagini in miscare, pornind de la desenele lor.
Toate desenele primite vor fi expuse in foaierul Cinematografului Patria din Bucuresti, pe toata perioada festivalului, iar cinci dintre realizatorii acestora vor fi selectionati de fotograful si operatorul Adi Marineci pentru a face parte din juriul care va urmari filmele din sectiunea Minimest si va acorda un premiu celui mai reusit dintre ele.
De asemenea, scurtele animatii realizate de copii la finalul workshopului vor fi proiectate pe marele ecran de la Cinema Patria in cadrul Galei de inchidere Anim'est.
Programul sectiunii Minimest cuprinde proiectii zilnice cu cateva dintre cele mai indragite filme de animatie recente si evenimente speciale menite sa starneasca imaginata celor mici. Mai multe detalii se gasesc pe www.animest.ro . </p>
Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza