Weekendul acesta în Capitală

Cărți, teatru și filme în aer liber în parcurile din București
 

În acest weekend, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (zona Bisericii Maramureșene) va avea loc un târg de pește în cadrul Târgului Boieresc din Centrul Bucureștilor. "Vedeta" din acest weekend va fi rechinul, dar și alte tipuri de pește la grătar. Persoanele care nu consumă pește vor putea servi cotlete de berbecuț, coaste ținute la jar, mici, clătite umplute cu piept de pui, smântână și mărar, dar și tradiționalele clătite cu ciocolată și dulceață proaspătă, produsă anul acesta. Târgul va fi deschis și sâmbătă și duminică, între orele 10.00- 21.00.

 

Cărți

Bucureștenii sunt așteptați, în perioada 1 iulie - 31 august, în Parcul Cișmigiu (peluza de la intrarea Victor Eftimiu și intrarea Rigas), unde va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului "Copacul cu Cărți".

Peste 150 de romane și publicații sunt puse în mod gratuit la dispoziția vizitatorilor între orele 17:00 - 22:00 în timpul săptămânii, iar în weekenduri între orele 10:00 - 22:00 în zona de lectură, relaxare și muzică ambientală. Pe lângă lectura în aer liber, programul evenimentului Copacul cu Cărți cuprinde și o serie de ateliere pentru copii (în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 10:00), prin care aceștia vor explora lumea origami și vor păși în universul personajelor de poveste preferate.

Adulții sunt invitați la o serie de workshop-uri practice și creative, precum cel de Fashion "Dress for success" (3 și 9  iulie - ora 18:30), unde vor afla despre cum  pot folosi hainele ca pe un instrument al exprimării personalității și atelierul Idei Cusute (2 iulie - ora 18:30). Cei dornici de mișcare sunt așteptați pe 5 iulie și pe 12 iulie  în intervalul orar 18:00 - 19:00, la cursuri de auto-aparăre Krav Maga – sistem de luptă derivat din metoda militară folosită de forțele speciale israeliene – sau de Tai Chi. Iubitorii de teatru sunt invitați pe 10 și 11 iulie la Festivalul de Teatru Dell’Arte ce va avea loc de la orele 20:00.

Din parcul Cișmigiu nu lipsește nici muzica, serile de weekend (începând cu ora 19:00) sunt dedicate sesiunilor Live de DJ și saxofon cu ArtHitEctronic & Friends, show-urilor de improvizație și concertelor de pian cu Flavian Chitic și Denisa Bozoanca. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în parteneriat cu Asociația pentru Cultura Urbana și Mediu (A.C.U.M).

 

Filme

În acest weekend se redeschide cinematograful în aer liber - CineParK - din Parcul Herăstrau, intrarea Charles de Gaulle, acesta urmând să funcționeze până pe 9 august. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 19:30, vor fi proiectate pe un ecran în aer liber, filme artistice de acțiune, dramă, mister, comedie, thriller și aventuri. Pentru copii, CinePark vine cu un program special în fiecare sâmbătă și duminică, de la orele 18:00. Accesul publicului în cadrul evenimentului CineParK este gratuit.

Timp de șase weekenduri, CinePark îi asteaptă pe bucureșteni cu un program de aproximativ 30 de filme de referință. "The November Man", cu Pierce Brosnan în rolul principal (vineri 24 iulie, 19.30),  "O săptămână de pomină" (The Longest Week), "Fury", ultimul film al lui Brad Pitt (sâmbătă, 4 iulie, 19.30), "Luptătorul" (The Wrestler), "Fata care s-a jucat cu focul" (The girl who played with fire) sau "Concertul" (The Concert) sunt doar câteva dintre peliculele ce pot fi urmărite la CineParK.

De asemenea, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, cei mici sunt invitați "să intre în Dulapul lui Chloe", "să se scufunde alături de Olly" și "să ia parte la aventurile fraților Staines".

Aflat la cea de a patra ediție, CineParK se adresează tuturor celor care doresc să își petreacă timpul în aer liber, fiind o alternativă gratuită și accesibilă la cinematograful clasic. Anul acesta, CineParK oferă publicului noi atracții și o înfățișare diferită: în Parcul Herăstrau - intrarea Charles de Gaulle, va fi amenajată o zonă specială, în care spectatorii vor putea sta pe iarbă sau pe scaune, alături de familie și prieteni.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
189
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza