Vrajitoare, apa si vin

Iata cinci dintre cele mai frumoase evenimente, care se tin in ianuarie, in tot felul de locuri ale Europei
 

<p>

Festivalul Vrajitoarelor: Urbania, Italia

In Italia, traditia spune ca Befana, o femeie urata, zboara pe o matura in ajunul Bobotezei. Ea umple ciorapii cu dulciuri si jucarii pentru copiii frumosi si cu carbune pentru cei obraznici. Localitatea Urbania s-a transformat, intre 2 si 6 ianuarie, in Orasul Vrajitoarelor, cu muzica, targuri, parade si multe jocuri pentru copii.

Ziua Schlitteda Engiadinaisa: St. Moritz, Elvetia

Tinerii din  micul oras elvetian calatoresc, pe 13 ianuarie, dintr-un sat in altul, in costume traditionale si in sanii frumos decorate, trase de cai. Acest obicei de iarna incantator se incheie, in cursul serii, printr-un bal de zile mari, la care ia parte toata lumea.

Festivalul Festa das Fogaceiras: Santa Maria da Feira, Portugalia

Promisiunile sunt facute pentru a fi tinute: pe 20 ianuarie, 20 de copii in alb defileaza cu un fel de cozonac in forma de castel. In secolul XVI, localnicii au jurat, pentru a starpi o molima, ca vor mentine acest obicei.

Baia de Anul Nou: Oostende, Belgia

Unora le place la rece! In orasul Oostende, sute de oameni intampina noul an cu o baie in mare. In fiecare an, pe 5 ianuarie, ei isi dau intalnire pe plaja. Asa s-a intamplat si anul acesta, dupa care toti cei adunati au plonjat in apele inghetate ale Marii Nordului.

Sarbatoarea St. Vincent: Vukovar, Croatia

Sa ciocnim in cinstea unui nou an prosper in productia de vin! Pe 22 ianuarie, ziua in care il sarbatoresc pe Sfantul Vincent, croatii marcheaza inceputul unui nou ciclu in podgorii. Viticultorii locali se roaga pentru fertilitate si o recolta buna, oferind vizitatorilor vinuri, carnati, sunca si muzica buna.

</p>

Vote it up
268
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza