Vitamina din Soare

Nivelul scazut al vitaminei D este asociat cu osteoporoza, diabetul, hipertensiunea si cancerul  
<p>Conform noilor studii, adultii care nu au destula vitamina „solara” prezinta un risc cu 26% mai mare de a muri prematur. Un studiu desfasurat timp de 12 ani pe un grup de 13.000 de persoane nu a putut identifica o singura cauza de deces, “deoarece impactul vitaminei D asupra sanatatii este extrem de vast”, spune cercetatorul dr. Michal Melamed, profesor asistent in medicina, la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York. De asemenea, un nivel scazut de vitamina D creste riscul unei infectii respiratorii cu mai mult de 35%. Deoarece aceasta vitamina nu se poate lua din mancare, iata care sunt recomandarile speciali§tilor:
Bronzeaza-te un pic. Doar 10-15 minute de stat la soare la amiaza (intre 11 si 15), de cateva ori pe saptamana, este suficient (dupa ce trec aceste minute, folose§te crema pentru protectie UV).
Ia vitamine. Dr. Michael Holick recomanda adultilor un supliment de vitamina D de 1000 unitati/zi, plus multivitamine care contin alte 400 unitati. Uita-te dupa vitamina D3, care are eficienta sporita si e absorbita mai usor de organism. Rezultatele a 18 studii arata ca cei care au luat vitamina D au trait mai mult decat cei care au luat un placebo. </p>
 
Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza