Vitamina D te ajuta sa slabesti

Oamenii de stiinta spera sa gaseasca cat de curand un tratament impotriva obezitatii
<p>Adolescentii obezi au un nivel scazut de vitamina D, este concluzia unui studiu publicat in ultimul numar al Journal of Adolescent Health.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au supus unor analize un grup de voluntari obezi, fete si baieti, in speranta de a gasi o cauza concreta pentru surplusul de greutate. Analizele de laborator au aratat ca 72% dintre adolescente aveau un nivel scazut de vitamina D in organism, in timp ce in randul baietilor procentajul a ajuns la 91%.
Dupa ce subiectii au fost supusi unui tratament cu suplimente pe baza de vitamina D, expertii au constatat ca in cazul a 85% dintre participanti metabolismul s-a accelerat, pierzand 28% din greutate in doar cateva saptamani.
In urma acestor rezultate, oamenii de stiinta, coordonati de dr. Zeev Harel, spera ca in viitor sa poata gasi un tratament impotriva obezitatii tot mai des intalnita in randul adolescentilor. "Aceasta vitamina se evidentiaza fata de celelalte vitamine prin faptul ca are un mecanism unic de a actiona in organismul uman, accelerand scaderea in greutate", spune dr. Harel.
Lactatele sunt cele mai bogate surse de vitamina D, dar specialistii mentioneaza ca aceasta vitamina este sintetizata de catre organism numai in prezenta soarelui. </p>
Vote it up
251
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza