Vitamina care te binedispune

Oamenii care au deficit de vitamina C se simt obositi sau deprimati
 
<p>
Vitamina C are mai multe beneficii, inclusiv un efect modest in combaterea racelii. Cercetari recente sugereaza un alt potential de utilizare a vitaminei C. Intr-un studiu realizat pe pacienti spitalizati – care de multe ori au niveluri mai mici vitamina C – cercetatorii au observat o imbunatatire a starii de spirit dupa ce au primit vitamina C.
 


Legatura dintre vitamina C si starea de spirit poate parea surprinzatoare, dar nu este atât de exagerata. Oamenii care au deficit de vitamina C se simt obositi sau deprimati. În plus, unele studii arata ca vitamina C poate avea efecte asupra imbunatatirii starii de spirit. Deci, este logic faptul ca nivelurile de vitamina C ar putea afecta starea de spirit – dar este nevoie de mai multe cercetari.

 Vitamina C (acidul ascorbic) este o vitamina solubila in apa, care sustine cresterea si dezvoltarea normala.
 
Vitamina C ajuta organismul sa absoarba fier. Deoarece organismul nu produce sau stocheaza vitamina C, este important ca aceasta sa fie inclusa in dieta. Pentru majoritatea oamenilor, o portocala mare, 1 ceasca de capsuni, felii de ardei rosu tocat sau broccoli ofera suficienta vitamina C pentru o zi. Orice aport suplimentar de vitamina C va fi pur si simplu eliminat din corp in urina.
Pentru adulti, doza recomandata de vitamina C este de 65 la 90 de miligrame (mg) pe zi, iar limita superioara este de 2.000 mg pe zi.
</p>
Vote it up
261
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza