Vitamina care lupta cu autismul

Acidul folic luat de viitoarea mama reduce cu 40% riscul de a avea un copil autist
 

<p>

Femeile insarcinate care iau acid folic, cunoscut si sub numele de vitamina B9, prezinta un risc mai mic de a naste un copil care sa sufere de autism, sustin oamenii de stiinta norvegieni, care au constatat ca nutrientul mentionat reduce cu 40% riscul aparitiei autismului. Pentru a preveni aceasta afectiune, cercetatorii sustin ca femeile trebuie sa ia acid folic in primul trimestru de sarcina, noteaza Huffington Post.

In conditiile in care aceasta boala afecteaza numai la nivelul Statelor Unite ale Americii un copil din 88, oamenii de stiinta sunt in cautarea unui remediu efecient de a preveni aparitia autismului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialistii au analizat efectul pe care il au suplimentele pe baza de acid folic asupra dezvoltarii copiilor inca din stadiul intrauterin. Cercetatorii au monitorizat peste 85.000 de copii care s-au nascut in perioada 2002 – 2008.

Rezultatele au aratat ca femeile care iau intre 200 si 400 de miligrame de vitamina B9 pe zi in primele doua luni de sarcina prezinta un risc cu 40% mai mic de a naste copii care sa sufere de autism. Oamenii de stiinta au mai observat ca acest nutrient este benefic si daca este luat inainte de sarcina.

Cercetarea specialistilor de la Institutul de Sanatate Publica din Norvegia nu a stabilit, insa, motivul pentru care femeile care iau vitamina B9 prezinta un risc mult mai scazut de a avea un copil care sufera de autism, spre deosebire de cele care nu iau acest nutrient. Cu toate acestea, expertii sunt de parere ca acidul folic ar juca un rol important in formarea sistemului nervos central.

</p>

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza