Vita thailandeza cu taitei

Un sos de inspiratie thailandeza pentru fasii de carne de vita si taitei din orez subtiri, perpelite la tigaie

 

<p>

Portii 2
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:

1 lamaie verde (zeama si coaja rasa)
3 linguri apa clocotita
2 linguri sos de soia
2 lingurite ulei de susan
1 lingura vin alb sec
100 g taitei subtiri de orez, cum sunt vermicelli
1 lingura ulei de floarea-soarelui
225 g vrabioara de vita, taiata fasiute subtiri
85 g ceapa taiata feliute
1 jumatate lingurita ghimbir proaspat ras (amestecat cu coaja rasa de lamaie verde)
1 ardei iute rosu curatat de seminte si tocat
2 catei mari de usturoi pisati
85 g pastai mazare sau fasole (eventual congelate), taiate in jumatate pe diagonala
6 porumbi tineri feliati
100 g ciuperci proaspete (preferabil shiitake sau urechi-de-lemn foliate)

Pentru servit:

sos de soia

Preparare:

Se amesteca zeama de lamaie cu sos de soia, ulei de susan si vinul sec.

Se moaie si taiteii de orez in apa clocotita, timp de 4 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se clatesc sub jet de apa rece si se pun deoparte, la scurs.

Se incinge uleiul de floarea-soarelui intr-un wok sau o tigaie mare, si se perpeleste carnea la stir-fry, pe foc iute, timp de 3 minute sau pana este facuta. Se foloseste o spumiera pentru a o scoate din wok si a o pune deoparte.

Se adauga in wok ceapa, coaja de lamaie, ghimbirul, ardei iute si usturoi si se tin 1 minut. Se adauga mazarea, porumbul si ciupercile si se continua alte 2 minute.

Se readuce carnea in wok. Se adauga mixtura de zeama de lamaie si vin, precum si taiteii, si se amesteca 1 minut, pana ce acestia se incalzesc. Se serveste imediat, oferind sos de soia pentru asezonare suplimentara.

Cateva idei:

• Folositi fasiute de piept de pui in locul celor de vita.
• Alte vegetale care se comporta bine la stir-fry sunt fasiutele de ardei gras rosu sau verde, castanele de apa feliate, din cutie, ceapa verde tocata sau taiata fideluta si germenii de fasole.

Avantaje:

• Ciupercile ofera cantitati folositoare de vitamine B, ca niacina si B2. Sunt, de asemenea, o sursa buna de cupru, important pentru sanatatea oaselor si pentru absorbtia fierului in organism.
• Ceapa contine alicina, care are proprietati antifungice si antibiotice.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
162
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza