Vita Stroganoff

<p>Aceasta versiune usoara, dietetica si rapida a retetei clasice cu acelasi nume se serveste alaturi de un amestec de orez alb si salbatic</p>

 

<p>Preparare: 15 minute<br>
Gatire: 20 de minute<br>
Se obtin 2 portii
</p>

<p>O portie contine:<br>
Calorii 304<br>
Glucide 9 g<br>
Proteine 29 g<br>
Grasimi 17 g (grasimi saturate 9 g)
</p>

<p>Ingrediente<br>

300 g felii de antricot<br>
Sare si piper negru<br>
150 g ceapa, fin tocata<br>
125 g ciuperci, taiate fin<br>
100 ml bulion de vita sau sherry<br>
1 lingura sos Worcestershire<br>
1 lingura coniac, optional<br>
1 catel de usturoi, zdrobit, optional<br>
4 linguri smantana<br>
2 lingurite patrunjel proaspat, tocat<br>
Ornare: cateva frunze de patrunjel
</p>

<p>Preparare<br>

1. Se indeparteaza grasimea de pe bu­catile de friptura, care se taie suvite si se asezoneaza cu piper.<br>
2. Se incalzeste o tigaie mare cu capac si se prajesc fara grasime ceapa si ciupercile timp de 2-3 minute la flacara potrivita.<br>
3. Se toarna bulionul sau sherry-ul si sosul Worcestershire, se acopera si se fierbe inabusit 5 minute, scuturand din cand in cand tigaia. Se scoate capacul si se lasa sa fiarba descoperit 2 minute, pana cand in tigaie au mai ramas doar 4-5 linguri de lichid. Se scot legumele si se pastreaza la cald.<br>
4. Se pune carnea de vita in tigaie si se fierbe inabusit 3-4 minute pana cand devine maronie.<br>
5. Daca se foloseste coniac, atunci focul trebuie sa fie foarte mic, cat sa incal­zeasca baza tigaii. Se toarna coniac si se flambeaza. Cand flacarile s-au stins, se adauga, optional, usturoiul.<br>
6. Se pun ceapa si ciupercile din nou in tigaie si se incalzesc 2 minute. Se adauga smantana si patrunjelul, potri­vind gustul de sare si piper. Se ser­ves­te ornat cu frunze de patrunjel.
</p>

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza