Visele va pot ajuta in rezolvarea unor probleme

Tineti un jurnal al viselor. Asta va poate ajuta sa rezolvati problemele care va deranjeaza
 

Visul lucid, o stare de constienta in timpul somnului, in care suntem capabili sa controlam deznodamantul, poate fi de ajutor persoanelor afectate de sindromul de stres posttraumatic. Dar poate fi folositor oricui.

Incercati sa va imaginati visul pe care vreti sa-l reluati pe masura ce va adanciti in somn si antrenati-va pentru a va reintoarce la acest vis pe masura ce va treziti. Astfel, puteti beneficia de efectele relaxante ale capacitatii de a zbura in jurul casei, de a va deplasa pe tarmul odihnitor al unei mari sau va puteti imagina stand intr-o gradina frumoasa.

Tineti un jurnal al viselor. Asta va poate ajuta sa rezolvati problemele care va deranjeaza. Inregistrarea viselor va da posibilitatea de a va concentra atentia asupra dificultatilor, multe dintre acestea fiind din trecut sau legate de copilarie. Exista dovezi ca daca ati trait experienta divortului, doliului sau separarii, cosmarurile care apar va pot ajuta sa acceptati pierderea din viata dvs. Visele va ajuta sa vizualizati ce vi se intampla si va ajuta sa gasiti modalitati de a face fata problemelor, prin fructificarea experientelor trecute. Iata ce trebuie sa faceti pentru a va ajuta de vise:

• Tineti un caiet de notite si un stilou langa pat si scrieti visele dimineata, imediat ce va treziti.

• Evitati sa notati visele in timpul noptii; acest lucru va va intrerupe somnul.

• Inregistrati fiecare detaliu, inclusiv culorile, daca apar, precum si fiecare sentiment pe care l-ati avut.

• Lasati un spatiu pe partea opusa a foii, pentru orice analiza pe care doriti sa o faceti.

• Revizuiti visele din noaptea anterioara inainte de a merge la culcare.

Interesant: in medie, omul viseaza cam sase ani din viata.

Vote it up
97
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza