Vinul ne ajuta ochii

Compusul miraculos nu se gaseste doar in struguri sau vin, ci si in afine, arahide dar in cantitati mai mici
 

<p>Oamenii de stiinta de la Scoala Universitara de Medicina din Washington au descoperit ca persoanele care beau vin, in cantitati moderate, prezinta un risc scazut de a avea probleme cu vederea, informeaza "The Telegraph". Potrivit acestora, resveratrolul, antioxidant continut de struguri, si implicit de vin, impiedica formarea vaselor de sange anormale la nivelul ochilor.
Compusul cu puteri miraculoase se gaseste nu doar in struguri sau vin, ci si in afine, arahide si alte fructe, insa in cantitati mai mici, sustin cercetatorii americani. Potrivit acestora, descoperirea netezeste calea catre viitoare tratamente care sa previna degenerarea maculara a ochilor, ce poate duce la orbire.

In ceea ce priveste vinul, cercetarile anterioare au aratat ca un consum moderat micsoreaza riscul de atacuri cerebrale si boli cardiovasculare, se arata in raportul publicat in The American Journal of Pathology.
Pe de alta parte, medicii nutritionisti spun ca fructele de padure au in componenta lor flaconoide vegetale naturale, substante care joaca un rol important in protectia celor mai sensibile zone ale ochilor. Cartofii dulci sunt si ei o sursa bogata de vitamina A, ingredient esential pentru a avea ochi sanatosi.

Nutritionistii recomanda, in special persoanelor care au probleme cu vederea, sa manance de cel putin doua ori pe saptamana, insa este important ca acestia sa fie fierti sau copti si nu prajiti. Morcovul este bogat in beta-caroten, un antioxidant puternic, esential pentru o vedere buna. Acest ingredient protejeaza ochii de boli precum cataracta sau degenerare maculara.</p>

Vote it up
192
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza