Vino pe Strada Copiilor 2015

O nouă ediție a evenimentului Strada Copiilor le aduce micuților din Capitală noi activități culturale și educative
 

 Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD), în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I și Fundația Universitară Carol I organizează în perioada 24 – 27 septembrie 2015 cea de-a patra ediție Strada Copiilor, parte a festivalului cultural în aer liber, Strada de C’Arte. în acest an, festivalul se va desfășura în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fața Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din București (Calea Victoriei nr 88, sector 1).

 

 Strada Copiilor reunește activități destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 14 ani și adolescenților, ateliere menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile.

 

 A patra ediție a evenimentului aduce o nouă serie de ateliere de creație, în care artiști cunoscuți precum Magda Pelmus, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociației De-a Arhitectura – Corina Croitoru și Mădălina Bold îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației. Pictura japoneză, arta tradițională și arta contemporană, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse în programul festivalului din acest an.

 

 Alături de programul destinat celor mici, Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă organizează cea de-a șasea ediție a dezbaterilor Educație la firul ierbii. Dezbaterea va aduce împreună reprezentanți ai mass media, ai organizațiilor neguvernamentale și companiilor. Tinerii vor fi încurajați să își exprime opiniile și să fie cât mai activi în cadrul discuției.

 

 în continuarea eforturilor de implicare socială, IMDD va organiza și anul acesta campania de strângere de cărți “Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!”. Toți participanții la Strada Copiilor și Strada de C’Arte sunt încurajați să ofere în dar cel puțin o carte în spațiul special amenajat, iar toate donațiile primite în timpul evenimentului vor merge către organizații și centre pentru copii.

 

 Consultă programul evenimentului Stradă Copiilor aici: http://www.imdd.ro/stradă-copiilor-2015.

 

 Strada Copiilor – ediția a patra este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI de către Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB.

 

 Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, Fundația Universitară ”Carol I”, Asociația De-a Arhitectura.

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza