Vinete cu mere la cuptor

Aceasta mancare pregatita la cuptor, impreuna cu sosul racoritor de rosii, se serveste ca fel principal sau ca garnitura de legume.
 
<p>Timp preparare: 15 minute, plus 30 de minute timp de repaus
La foc: 40 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

500 g vinete, taiate rondele de 1 cm
Sare si piper negru
300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si taiate rondele de 5 mm grosime
Pentru sos:
2 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri ulei de masline
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura cimbru proaspat, tocat
2 linguri piure de rosii
500 g rosii prunisoare, descojite, fara seminte si tocate
Ornare: 1 lingura verdeturi proaspete tocate,
de exemplu patrunjel si cimbru

Preparare

1. Se presara sare pe vinete, se asaza intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga 30 de minute.
2. Pentru sos se pun toate ingredientele intr-un castron si se piureaza cu ajutorul unui  mixer sau blender. Se lasa deoparte.
3. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se incinge o tigaie pentru gratar sau o tigaie cu fund gros la foc potrivit spre iute. Se clatesc feliile de vinete si se zvanta cu servetele de bucatarie. Se frig vinetele 2-3 minute pe fiecare parte pana cand s-au inmuiat si s-au rumenit.
4. Se ia o tava de 25 X 20 cm, se asaza jumatate din feliile de vinete intr-un strat si se acopera cu 2 linguri de sos, intins uniform. Deasupra se aranjeaza un strat de mere si se acopera cu 2 linguri de sos. Se aranjeaza ultimul strat de vinete si se intinde restul de sos pe deasupra. Se coace totul 30 de minute.
5. Se presara verdeturi. Este la fel de bun servit fierbinte sau la temperatura camerei. Se serveste ca fel principal vegetarian cu orez sau ca garnitura la friptura de porc la gratar.</p>

Vote it up
156
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza