VIDEO: Test cu noul Kia Rio

Cu un designer german in echipa, coreenii de la Kia au produs o masina europeana
 
<p>
Kia a marit vizibil ritmul ca sa-si ia revansa fata de competitori. Oare daca acum il are in echipa pe Peter Schreyer, fost designer la Volkswagen, Rio va imprumuta ceva din renumita calitate germana?

Urmareste AICI filmul realizat de reporterul nostru special, in timp ce testeaza ultimul model Kia Rio

Plusuri

 
Rio este una din masinile acelea care par sa fie placute de toti. Poate nu te lasa cu gura cascata, dar are un design modern atat pe interior, cat si la exterior. In spate este foarte spatioasa si are o gama larga de accesorii.

Minusuri

Ne pasa de mediul inconjurator, asa ca am condus varianta economica diesel. Desi consumul a fost excelent, tot a fost mult mai ridicat decat sustin producatorii. Motorul acela micut trebuie sa munceasca putin prea mult.

Concluzii

In afara de consumul relativ mare (4,9 l / 100 km), Rio surprinde si cu elemente pozitive. Motorul sau mic merge bine si este echilibrat, in ciuda faptului ca are trei cilindri. Interiorul este foarte spatios pentru o masina din clasa sa. Calitatea nemteasca este dovedita, dar are si un pret la fel de... german.

Fisa tehnica Kia Rio 1,1 CRDI
Motor: 1,120 cmc, 3 cilindri
Putere: 75 cp
Viteza maxima: 159 km/h
Consum: 3,6 l/100km, in timpul testelor: 4,9 l/100 km
Greutate: 1.055 kg
Emisii CO2: 94 g/km
Volum portbagaj: 288-923 l
Lungime: 4.045 mm
Pret de pornire in Romania: 10.097 euro (TVA inclus, in trei usi)
Pret model testat: 11.578 (TVA inclus, diesel, in cinci usi)

Care ii sunt competitorii

Modelul sportiv DS3 de la Citroën te poate face sa uiti de „cumintelul“ C3. A fost lansat in 2009 si, ca si DS3, este disponibil si ca un motor de tip eHDi, economic. Are un propulsor de 1,6 litri, diesel, care produce 90 de cai putere. Aceasta masina aduce un aer proaspat in orice garaj.

Seat Ibiza arata provocator, dar motorul, in varianta ecologica, nu este pe masura asteptarilor. Multi competitori au dovedit ca o astfel de masina se poate face mai bine. Cu toate astea, motorul diesel de 1,2 litri in trei cilindri e, in mod clar, economic.

</p>
Vote it up
624
Ai votat deja!Voteaza