VIDEO: Noul Megane break

Reporterul nostru special a testat Renault Megane Sport Tourer, o masina care impresioneaza prin grandoare
 
<p>
Masina de tip break este, in general, populara datorita bagajelor pe care le poate cara. Deci, e clar ca trebuie sa fie cel putin spatioasa. Poate fi si stilata? Depinde. De multe ori, nu. Dar sa vedem care-i treaba cu Renault Megane Sport Tourer!

Urmareste AICI filmul realizat de reporterul nostru, in timp ce testeaza masina

Plusuri


Interiorul este, pur si simplu, luxos. Frumusetea modelului Megane nu e doar la suprafata. Desi de capacitate mica, motorul diesel de 1,5 litri are o gramada de avantaje, iar transmisia este rapida si fluida. Si, pe deasupra, este si foarte silentios.

Minusuri


Pregateste-te sa stai inghesuit, daca esti inalt: spatiul pentru picioare este limitat. Luneta, desenata ca la masinile coupe, e draguta, dar iti limiteaza vederea in spate. Masina e buna insa pentru IKEA. Bancheta din spate se rabateaza, deci poti sa cari si o biblioteca.

Concluzii


Modelul acesta de Megane are stil, nu gluma! Daca esti in cautarea unei masini fermecatoare, buna pentru intreaga familie, nu te uita mai departe. Acest break isi depaseste, la pas, competitorii directi, in ciuda celor cateva dezavantaje pe care le-am gasit.

Caseta tehnica Renault Megane Sport Tourer


Motor: 1.461 cmc
Putere: 110 cp
Viteza maxima: 190 km/h
Consum mediu: 4,2 l/100km
Consum mediu in timpul testelor: 5,5l/100km
Greutatea neta: 1.260 kg,
Emisii de CO2: 109 gr/km
Volum portbagaj: 524 litri, cu banchetele rabatate: 1.600 l
Lungime: 4.559 mm
Pret de pornire: 15.850, model de top: 19.173

Care ii sunt competitorii


Daca spatiul e ceea ce te preocupa, atunci modelul Kangoo iti ofera tot ce vrei. E un fel de duba deghizata in masina de familie: orice are loc inauntru. Aspectul sau simplu s-ar putea sa nu atraga of-uri si ah-uri pline de invidie, ci mai degraba incuviintari din partea cunoscatorilor.

Tot din Franta, un competitor evident este Peugeot 308 SW, caruia tocmai i s-au adus mici imbunatatiri. Avand o directie placuta,  dar si aspect robust, bate cu foarte putin breakul Megane la capitolul spatiu. Insa este si mai scump.

Vote it up
260
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza