VIDEO: Drive Test – Uau, ce Mini urias!

Reporterul nostru special a testat Mini Countryman, primul masina Mini din istorie cu tractiune integrala
<p>Celebrul fabricant BMW isi optimizeaza profitul investind in productia unui Mini extrem de cautat, la care tocmai a adaugat un model cu caroserie mare. Countryman e ca un Mini in toate privintele, mai putin dimensiunile.

Vizioneaza AICI filmul realizat de reporterul nostru special, in timpul testului cu Mini Countryman

PLUSURI
Arata cel putin la fel de “tanar” ca modelul Mini standard, ofera aceeasi senzatie fantastica la volan si va avea probabil o valoare reziduala la fel de buna. Pentru impatimiti exista o versiune 4x4, iar motorul diesel este silentios si economic. Greutatea a fost pastrata in limite rezonabile.

MINUSURI
Din pacate, marca are un pret piperat, iar versiunea de baza si motorul acesteia sunt intr-o anumita masura dezamagitoare. Desi spatios, interiorul nu are decat patru locuri. Versiunea diesel nu are transmisie (cutie de viteze) automata. Interiorului ii lipseste acea marca a calitatii BMW.

 
Verdictul final: DA sau NU?
Spunem DA pentru Countryman. Arata bine, se conduce bine, iar cand va veni timpul sa te desparti de ea, pretul obtinut te va surprinde in mod placut. Si acceptam defectele de proiectare asa cum sunt.

Care sunt alternativele
Adevaratul „Mini“ – Mini  inseamna „compact“, „manevrabil“, „sport“ si „dragut“. Daca nu ai nevoie de interiorul spatios si de sistemul 4x4 pe care le ofera Countryman, atunci ti-ar prinde bine un Mini normal. Fluieri la sensul giratoriu, iei curbele zambind si parchezi fericit.

Un numar mai mare – Countryman e o optiune simpatica, dar, daca vrei sa conduci in stil britanic, Land Rover Freelander ar fi alegerea buna. Este o marca care ofera personalitate si istorie si care si-a castigat renumele si pe teren accidentat.

Fisa tehnica
Mini Countryman (testat):
- Motor: 1.600 cmc
- Putere: 98 cp
- Vitez[ maxima:  173 km/h
- Consum: 6,0l/100km
- Lungime: 4.097 mm
- Greutate: 1240 kg
- Portbagaj: 450 - 1170 l 
- Emisii de CO2: 139 g/km
- Pret: 21.142 euro (TVA inclus)</p>

Vote it up
258
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza