Viata dupa un atac de cord

Recuperarea dupa un atac de cord nu inseamna doar gestionarea simptomelor fizice
 

Recuperarea dupa un atac de cord inseamna si minimizarea riscului de reaparitie si punerea bazei unei stari bune de sanatate pe viitor. In procesul de insanatosire, poate fi nevoie sa faceti modificari semnificative ale stilului de viata impreuna cu toata familia.

Conform cercetarilor recente, modificarea anumitor aspecte-cheie ale vietii cotidiene poate reduce dramatic riscul aparitiei unui alt infarct. Modificarile despre care s-a discutat in acest capitol includ renuntarea la fumat, scaderea nivelului colesterolului plasmatic, exercitiile fizice si evitarea stresului. Programul dvs. de recuperare va presupune diverse ajustari ale stilului de viata si ale relatiilor. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa simtiti ca detineti controlul factorilor care grabesc recuperarea:

1. Imbracati-va in fiecare zi ca si cand ar trebui sa iesiti din casa – aceasta va reaminteste dvs. si familiei dvs. ca va aflati pe drumul catre recuperare si catre urmatoarea faza din viata dvs.

2. Acceptati orice oferta disponibila de recuperare cardiologica. Dovezile arata ca initierea unor exercitii fizice usoare cu ajutorul fizioterapeutilor si al asistentelor medicale este cea mai buna cale posibila pentru recuperarea rapida dupa un infarct sau o operatie pe cord.

3. Discutati cu membrii familiei despre importanta exercitiilor fizice in cadrul procesului de recuperare si explicati-le ca nu este nici o problema daca transpirati sau gafaiti putin. Ajutati-i sa inteleaga ca, straduindu-va astfel, de fapt va faceti inima sa fie mai puternica. Daca familia dvs. se ingrijoreaza inutil, aceasta poate declansa sentimente de furie, frustrare si neputinta.

Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza