Vestitorii primaverii

Ghivecele luminoase, debordand de flori exuberante, sunt in ton cu valul de reinnoire adus de vremea calda.
 

Ghivecele luminoase, debordand de flori exuberante, sunt in ton cu valul de reinnoire adus de vremea calda.

Cunoasteti vreo metoda mai buna de a intampina sosirea primaverii decat un aranjament cu narcise galbene, insorite, si zambile albe, luminoase? Pentru a-l tine in viata cat mai mult timp, e bine sa stiti ca plantele cu bulbi prefera un sol moderat fertil, bine drenat, umed, dar nu mustind de apa. Indiferent ce recipient alegeti, trebuie sa aiba un drenaj bun si, eventual, un strat de cioburi de ghivece pe fund.

Narcisele „Ice Follies“ (in aranjamentul din fotografie) au petale alb-crem grupate in jurul cupei galben-deschis, care devine alba pe masura ce floarea se maturizeaza. Avand circa 38 cm inaltime, florile sunt punctul central al aranjamentului. In functie de marimea vasului, puneti cinci, sapte sau noua bulbi in mijloc. Daca preferati o varietate parfumata,  alegeti „Cheerfulness“ sau recenta „Martinette“, putin mai scunde. Pentru un impact maxim, combinati doar varietati care infloresc in acelasi timp. Aici, grupul central a fost inconjurat de un cerc de narcise mai mici, Narcissus „Hawera“. Acestea ajung la doar 20 cm inaltime si fiecare tulpina poarta intre doua si sase flori de un galben stralucitor, usor parfumate.

In final, adaugati cateva zambile albe sau crem printre narcisele mici. Zambilele cu multe flori folosite aici sunt mai apropiate de speciile salbatice si produc mai multe tulpini cu flori dispuse lejer, creand un efect foarte natural. Deoarece bulbii de zambile sunt mai scumpi decat cei de narcise, puteti face economie, plantandu-i doar in jumatatea din fata a recipientului. Acest aranjament a fost plantat intr-un vas de lemn, in stil traditional. Vopseaua alba sporeste impactul petalelor palide - o culoare mai tare le-ar domina.

Vote it up
94
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza