<p>Timp pregatire: 35 minute
Se obtin 4 portii
Pe portie: 250 kcal, 5 g proteine, 17 g grasimi, 17 g glucide
Ingrediente
1 varza rosie mica (cca 800 g)
sare
2 portocale
3 clementine
3 linguri ulei de nuca
2-3 linguri otet de Cassis
piper negru proaspat macinat
50 g mieji de nuca
Preparare
1. Se indeparteaza frunzele groase exterioare ale verzei. Se spala varza si se taie in sferturi. Se toaca sferturile pe razatoare, in fasii foarte subtiri. Se pun
intr-un castron.
2. Se presara peste varza 1 lingurita sare. Se framanta varza cu mainile 5 minute, ca sa se fragezeasca. Se lasa 15 minute in repaus, apoi se pune intr-o sita si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
3. Se descojesc portocalele si clementinele, indepartand pielita alba de pe ele. Citricele se taie mai intai in rondele, apoi in bucati, indepartand totodata samburii. Se strange sucul care se scurge in timpul descojirii fructelor. Se amesteca varza rosie cu citricele intr-un castron.
4. Pentru vinegreta se bat cu telul intr-un castron sucul de citrice, uleiul, otetul, precum si sarea si piperul. Se amesteca in salata. Se taie miezul de nuca in bucati si se presara peste salata.</p>