Varza de Bruxelles cu mustar

Prepara varza de Bruxelles dupa aceasta reteta indiana si vei obtine  garnitura ideala pentru fripturi de porc sau pui.
 
<p>
Timp preparare: 15 minute
La foc: 15-20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 86
Glucide 7 g
Proteine 5 g
Grasimi (inclusiv 1 g grasimi saturate) 5 g

Ingrediente

500 g verzisoare de Bruxelles
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1/2 lingurita seminte de mustar negru
1/2 lingurita seminte de cumin
2 catei mari de usturoi, taiati fin
1/4 - 1/2 lingurita praf de chilli
Sare si piper negru
1 lingura faina de naut, cernuta

Preparare

1. Se curata verzele si se cresteaza la baza. Se pune o cratita cu apa sa dea in clocot, se adauga verzele si se fierb, cu vasul acoperit, la foc mic, 2-3 minute. Se pastreaza 150 ml din zeama in care au fiert, iar restul se arunca.
2. Se incalzeste uleiul la foc potrivit, intr-o cratita mare care nu lipeste, se adauga semintele de mustar, care vor incepe sa sara, astfel incat trebuie acoperit partial vasul pana cand se linistesc. Apoi se pun, in ordine, cuminul, usturoiul si praful de chilli.
Se micsoreaza flacara la minim si se calesc 1 minut sau pana cand ustu­roiul capata o nuanta maronie.
3. Se adauga verzele in tigaie, se potri­vesc de sare si se calesc 2-3 minute.
4. Se toarna lichidul in care au fiert verzele, se mareste flacara la mediu si se fierbe, fara capac, pana cand canti­tatea de bulion s-a redus la jumatate.
5. Se presara faina de naut apoi se amesteca pana cand lichidul a fost absorbit si verzele sunt acoperite cu un sos subtire.

Varianta: in loc de verze de Bruxelles proaspete, se pot folosi si congelate. Sau se pot inlocui cu varza obisnuita si bulion de legume. Nu se prepara varza intai: se calesc condimentele, apoi se adauga ingredientele si se continua de la Pasul 3.

Sfat: faina de naut, denumita si besan, se foloseste pentru ingrosarea mancarurilor.</p>

Vote it up
313
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza