Varza de Bruxelles cu cartofi

Substantele fitochimice anticancerigene abunda in acest preparat, chiar si in sosul cu esalote

 

<p>

Se obtin 4 portii
Pregatire: 10 min.
La foc: 15 min.

Ingrediente:

300 g varza de Bruxelles, taiata in jumatati daca este prea mare
300 g cartofi noi, rosii sau albi, in coaja, taiati in jumatati daca sunt prea mari
1 lingura ulei de masline
1 lingura esalote, tocate fin, sau ceapa, fin tocata
50 g jambon slab sau prosciuto, taiat cubulete
2 lingurite mustar de Dijon
1/4 lingurita sare
1 varf lingurita piper negru

Preparare:

Varza de Bruxelles si cartofii noi se fierb la abur 8-10 minute, pana se moaie. Se scurg.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare de teflon, la foc mediu spre puternic. Se pun esalotele. Se calesc 2-3 minute, pana se moaie. Se adauga jambonul si mustarul.

Se adauga varza de Bruxelles, cartofii noi, sarea si piperul. Se infierbanta 2 minute. Se servesc imediat.

Sfat:

Cand gatiti o leguma dintre cele din familia verzei – inclusiv varza de Bruxelles, broccoli, bok choi si conopida – puteti folosi aceleasi condimentele pentru retete diferite. Spre exemplu, oricare dintre aceste legume se poate fierbe la abur si servi cu un sos simplu de mustar, ca cel preparat in reteta Varza de Bruxelles si cartofi noi.

Varza de Bruxelles si cartofii noi cu glazura de mustar sunt o garnitura satioasa, potrivita pentru o friptura de curcan sau de rata. Puteti servi alaturi o salata verde. Ca desert, incercati fructe proaspete: struguri sau pepene.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
112
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza