Varza cu tofu si ciuperci

Pe langa fitoestrogenii din tofu, reteta e bogata si in calciu, seleniu, beta-caroten si vitamina C

 

<p>

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

1 pachet (425 g) tofu foarte tare
3 linguri sos de soia cu continut redus de sodiu
4 lingurite zahar brun inchis
1 1/2 lingurita amidon de porumb
4 lingurite ulei de masline
4 cepe verzi, taiate fin
2 linguri ghimbir proaspat tocat
3 catei de usturoi, tocati
225 g ciuperci shiitake proaspete, fara cozi, palariile taiate in sferturi
225 g ciuperci champignon, taiate pe doua
1/4 lingurita sare
1 capatana mare de varza chinezeasca, taiata transversal in fasii de 2,5 cm

Preparare:

Se taie bucata de tofu in doua pe orizontala, apoi se taie fiecare bucata in 12 patrate sau triunghiuri; se lasa deoparte. Intr-un castronel, se amesteca sosul de soia, zaharul brun, amidonul de porumb si 1/2 cana de apa; se lasa deoparte.

Intr-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul si se calesc 1 minut sau pana sunt fragede.

Se adauga ciupercile shiitake si champignon. Apoi 1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb, amestecand din cand in cand, 5 minute sau pana sunt fragede ciupercile. Se scot intr-un castron.

In tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si varza chinezeasca; se calesc, amestecand des, 5 minute sau pana cand varza este frageda.

Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in tigaie si se adauga tofu.

Compozitia de sos de soia se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se prajesc 2 minute sau pana cand tofu s-a incalzit si legumele sunt imbibate cu sos.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
99
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza