Varză creață umplută

Frunze întregi de varză cu o umplutură delicioasă de smântână
 

Ingrediente pentru 4 porții

sare

2 căpățâni varză creață (aproximativ 1 kg)

3 chifle

2 cepe

1 cățel de usturoi

1 legătură pătrunjel

1 bucată mare coajă de lămâie

4 ouă

100 g smântână fermentată

piper Cayenne

nucșoară rasă

200 g smântână dulce

4 linguri supă-bază de legume

2 linguri bulion

piper alb

 

1. Într-o oală se pune la fiert o cantitate mare de apă. Se desprind frunzele exterioare ale verzelor. Căpățânile de varză se pun în apa clocotită; se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 3 minute, până ce se înmoaie astfel încât le putem înțepa cu un cuțit ascuțit.

2. Se scurg și se lasă să se răcească. Se îndepărtează frunzele de centru și se scot cotoarele. Căpățânile de varză se așază într-o formă termorezistentă, cu margine înaltă.

3. Pentru umplutură, se înmoaie chiflele în apă călduță și se storc bine. Se taie ceapa și usturoiul. Se spală, se usucă și se mărunțesc pătrunjelul, coaja de lămâie și inimile de varză.

4. Toate ingredientele se amestecă împreună cu ouăle și smântâna fermentată. Se condimentează bine umplutura cu sare, piper Cayenne și nucșoară. Se așază între frunzele de varză. Căpățânile se leagă de jur împrejur cu ață.

5. Se amestecă smântâna dulce cu supa de legume și bulionul; se repartizează acest sos împrejurul căpățânilor de varză. Se sărează și se piperează bine.

6. Se așază forma pe raftul cel mai de jos al cuptorului rece. Se lasă să se înăbușe varza aproximativ 30 minute la 200ºC (convecție 180ºC, gaze 3).

7. Pentru servire, varza umplută se taie asemănător cu un tort și se pune pe farfurii fierbinți. Se pune de jur împrejur sosul de roșii și se servește.

 

Vote it up
132
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza