Varză de Bruxelles la cuptor

Aromată cu migdale, poate fi garnitura ideală pentru carnea la grătar
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri de miere

500 g căpățâni de varză de Bruxelles, curățate și tăiate în jumătate, pe lungime

1/2 cană (80 g) migdale crude

 

PREPARARE 5 minute

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 162 kJ, 278 kcal, 9 g proteine, 20 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 15 g carbohidrați (15 g zahăr), 6 g fibre, 40 mg sodiu

 

1 Încinge cuptorul la 200°C. Căptușește o tavă de copt cu hârtie de pergament.

2 Pune uleiul și mierea într-un castron mare; amestecă-le bine. Adăugând varza de Bruxelles și migdalele, amestecă din nou. Transferă compoziția în tava pregătită și coace-o 15-20 de minute sau până ce jumătățile de varză și migdalele sunt rumenite. Servește mâncarea.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Rețeta de aici îi va convinge de contrariu pe toți cei care au reticențe față de varza de Bruxelles, evidențiind dulceața acestei legume. 

Vote it up
115
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza