Vaccinarea anti-TBC s-a reluat ieri

Ministerul Sanatatii a reinceput vaccinarea anti-tuberculoza, dupa ce a primit cele 1 milion de doze de vaccin prin UNICEF
 

<p>Odata cu reluarea oficiala a campaniei, urmeaza sa fie imunizati cu vaccin BCG cei aproximativ 60.000 de copii nascuti in perioada februarie-iunie 2010.

Dozele de vaccin recent achizitionate vor asigura si vaccinarea tuturor nou-nascutilor din urmatoarele 6 luni, asa cum este prevazut in Calendarul National de Imunizari. 

Vaccinarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, precum si prin cabinetele medicilor de familie.

Mamele a caror nou-nascuti nu au fost vaccinati in maternitate vor fi anuntate de catre medicii de familie despre programul de derulare a vaccinarilor.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

Vaccinarea anti-TBC a bebelusilor a fost sistata in luna februarie, dupa ce producatorul intern al vaccinului, Institutul Cantacuzino, a ramas cu activitatea suspendata. Executivul a aprobat insa, printr-o Hotarare de Guvern, achizitionarea de vaccin BCG cu sprijinul UNICEF, bugetul alocat pentru achizitia dozelor de vaccin fiind de peste 80.000 de dolari. </p>

Vote it up
488
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza