Va fi reluata vaccinarea anti-TBC

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Sistata in februarie, vaccinarea anti-tuberculoza va fi reluata in cel mult zece zile. Vaccinul va ajunge in tara saptamana viitoare
 

<p>Cele 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoza (BCG) pe care Ministerul Sanatatii (MS) le-a achizitionat cu ajutorul UNICEF vor ajunge in Romania in cel mult 10 zile, potrivit unui comunicat transmis de MS.

Vaccinurile, in valoare de peste 80.000 de dolari, vor asigura necesarul pentru imunizarea copiilor in acest an.
"Incepand din luna iulie a.c., se va putea asigura recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60.000 de nou-nascuti din perioada februarie-iunie 2010. De asemenea, vom derula, fara disfunctionalitati, vaccinarea tuturor nou-nascutilor din urmatoarele sase luni, asa cum este prevazut in Programul National de Imunizari", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.
Zilele acestea, Ministerul Sanatatii va transmite directiilor de sanatate publica procedura prin care se organizeaza vaccinarea copiilor.

Vaccinarea anti-TBC a bebelusilor a fost sistata in luna februarie, dupa ce producatorul intern al vaccinului, Institutul Cantacuzino, a ramas cu activitatea suspendata.

Vaccinul BCG este utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit. </p>

Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza