Usturoiul este bun pentru probleme digestive și respiratorii

A fost un antiseptic vital în timpul Primului Război Mondial
 

Usturoiul, cu frunzele sale zvelte, este o mică plantă pe­­renă ierboasă. Frunzele îmbracă tulpina prin­­ci­­pală, care poartă mănunchiuri de flori în formă de umbrelă. Bulbul de usturoi este alcătuit din 10-15 căței, fiecare învelit într-un strat albicios, ca de hârtie. Cățeii for­­mea­­ză sto­cul de alimentare subterană. Utilizări medicinale Usturoiul este folosit, încă din vremuri străvechi, pentru tratarea viermilor intestinali și a problemelor respiratorii și digestive. A fost un antiseptic vital în timpul Primului Război Mondial.

Usturoiul poate fi folosit pentru prevenirea sau tra­­ta­­rea infecțiilor: cercetătorii japonezi i-au de­­mon­­strat acțiunea antibacteriană împotriva E. coli, a Staphyilo­­co­­ccus au­­­re­­­­us meticilin-rezistent și a sal­­mo­­nellei. Usturoiul are efect antiseptic asupra sistemului di­­ges­­tiv și a celui respirator. Este, de asemenea, imuno­­sti­­mu­­lator. Produce mirosul neplăcut al respirației, din pricina compușilor săi cu sulf, care se evaporă rapid (puteți com­­­­­­bate mirosul mâncând pătrunjel). Prin reducerea depozitelor de grăsime de pe pereții vaselor de sânge, usturoiul poate preveni rigidizarea arterelor. Îmbunătățește circulația și reduce coagu­­larea sângelui, ajutând la prevenirea atacurilor de cord. Usturoiul poate dilata vasele sangvine coro­­na­­rie­­ne, prevenind angina pectorală.

Preparare și dozaj
• În tratamentul viermilor intestinali: Extract uscat: Luați 100-250 mg pe zi.
• În tratamentul afecțiunilor digestive și respiratorii și în prevenirea problemelor circulatorii: Tinctură: Luați 40-50 de picături, de trei ori pe zi. Capsule, tablete (300 mg, disponibile în formă lipsită de mirosul specific): Luați 1-3 pe zi.
 

Vote it up
17
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza