Unul din zece copii se simte nefericit

Unul din zece copii se simte nefericit, principala cauza fiind certurile din familie sau divortul parintilor, potrivit unui studiu britanic.Foto: Reader’s Digest
 

<p>Desi perioada copilariei ar trebui sa fie cea mai fericita din intreaga viata, pentru multi copii ea nu ofera bucuriile specifice varstei.

Potrivit unui studiu realizat de The Children's Society in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk, unul din zece copii se simte nefericit din cauza conflictelor izbucnite in familie. Acelasi raport a aratat ca cei care locuiesc cu parintii naturali sunt mai fericiti decat cei care sunt crescuti de parinti vitregi sau de un singur parinte.

"Schimbarile recente in structura familiei influenteaza direct starea de bine a copiilor", se indica in raport.

In cercetare au fost implicati 7.000 de copii, cu varste intre 10 si 15 ani.

"Concluzia noastra a fost ca, desi majoritatea copiilor sunt fericiti, in fiecare clasa exista circa doi care sunt nefericiti si au temeri provocate de felul in care arata", a declarat Bob Reitemeier, director executiv Children's Society. Un alt studiu al aceleiasi organizatii a aratat ca 21% dintre fete sufera de anxietate si se simt nesigure din cauza aspectului fizic, in timp ce doar 12% dintre baieti au astfel de probleme.

In plus, cercetarea demonstreaza ca scoala ii face nefericiti pe circa 12% dintre copii. Unul din zece percepe aceasta institutie ca un factor ce limiteaza libertatea de a alege si nu are asteptari pozitive legate de viitor.</p>

Vote it up
242
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza