Unde sunt bunicile de altădată?

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză. Trăieşte la Paris.
 

Ce scuze invocă bunicile moderne: Dragă, azi nu pot să am grijă de copiii tăi. Trebuie să ajung la ora de zumba. ■ Știi, îl ador pe tatăl tău, dar ce vrei să fac dacă m-am îndrăgostit de femeia care s-a mutat alături. ■ Îmi pare rău, dar nu sunt o bunicuţă super dulce, sunt mai degrabă „bunica zaharină“, care bea Coca-Cola Light.

 

Ce întrebări au bunicile moderne: Ce părere ai de profilul meu pe site-ul ăsta de matrimoniale? Nu ştiu dacă să trec la descriere „coaptă şi deş­teaptă“ sau sună mai bine „senioară sexy“? ■ N-ai să-mi dai împrumut 500 euro, nu? Sunt pe zero de weekendul trecut, când am fost în Marrakech cu instructorul de aqua-biking. ■ Ai apucat să te uiţi pe lista cu ce-mi doresc de ziua mea? N-am cerut mare lucru de data asta, doar fac 68 anul ăsta. Nu vreau decât o trotinetă şi o cască de protecţie pentru scuterul meu Vespa. ■ Te superi foarte tare dacă apar într-un talk show la TV? A, nu e politic, e o emisiune pe tema „Primul orgasm la 60 de ani“.

 

Ce cadouri fac bunicile moderne: Uite, poftim, vreau să îţi dau ţie bluza asta, pentru mine e prea demo­dată. Pe tine o să pară retro. ■ Vezi că ţi-am trimis un buchet de trandafiri pe e-mail, ca să te scutesc de toată treaba cu vazele, schimbatul apei şi aşa mai departe.

 

Ce bucurii au bunicile moderne: Ai văzut, vân­zătoarea a crezut că suntem surori. Sper că n-o fi crezut că eu sunt sora mai mare, nu? Ce zici? ■ Auzi, ce chestie, un tip de 50 de ani a încercat să mă agaţe pe net. Ştii ce i-am spus? „Îmi pare rău, nu ies cu bărbaţi în vârstă.“

Vote it up
338
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza