Un sfert de secol de joacă la birou

Celebrul joc de cărți pentru calculator Solitaire împlinește 25 de ani
 

În aceste zile, celebrul joc de cărți Solitaire, creat în 1990, împlinește 25 de ani, iar Microsoft sărbătorește printr-un turneu intern între angajați, câștigătorii urmând să joace cu reprezentanți ai publicului larg. Solitaire a "înghițit" mult din timpul angajaților din birouri și s-au făcut numeroase glume cu el. Jocul s-a adaptat timpurilor moderne și există și ca aplicație pentru smartphone și tabletă, iar Microsoft a pus la dispoziția fanilor pentru descărcare întreaga colecție.

Solitaire a fost inclus pentru prima oară în Windows în primăvara lui 1990, în ediția 3.0 a sistemului de operare, jocul în sine fiind dezvoltat de un stagiar pe nume Wes Cherry. Atunci, Microsoft spunea că Solitaire este gândit să-i facă pe oameni să se familiarizeze cu interfața grafică a sistemului de operare și mai ales cu mișcările de tip "drag and drop" cu mouse-ul.

Interesant e că Solitaire, care a ajuns să aibă cinci versiuni, nu a fost mereu prezent pe Windows, lipsind în versiunile 8 și 8.1, dar revenind pe Windows 10, la cererile insistente ale publicului.

Solitaire a căpătat mulți fani, o bună parte dintre ei jucând în timpul orelor de muncă, de aici venind și numeroase glume despre funcționari care nu fac mai nimic altceva decât să joace Solitaire.

Microsoft sărbătorește 25 de ani de Solitaire cu un turneu între angajați, iar câștigătorii vor juca cu diverși fani din rândul publicului.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
72
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza