Un raport trist

Oamenii fac tot mai putina miscare si mananca tot mai prost
<p>Sa privim lucrurile asa cum sunt. Cand vine vorba despre sanatatea noastra si despre obiceiul de a face miscare, lucrurile se inrautatesc. O comparatie intre doua chestionare ale guvernului SUA asupra sanatatii (unul desfasurat intre 1988 si 1994 si celalalt intre 2001 si 2006) arata ca americanii cu varste intre 40 si 70 de ani sunt din ce in ce mai grasi, mai putin actvi si mananca mai multa mancare de proasta calitate (junk food), spune autorul studiului, dr. Dana E.King de la Universitatea din Cherleston, South Carolina. “Tendinta este ca si copiii si adolescentii sa mearga in aceeasi directie”, spune el.
“Daca ne-am intoarce pur si simplu la obiceiurile noastre din 1998, ar fi cu 32.000 mai putine atacuri de cord in fiecare an”, afirma dr. King. Pentru a fi mai motivati sa faceti niste schimbari simple, cititi datele de mai jos.
Cati dintre noi…  fac miscare de 3 ori pe saptamana?
In trecut: 53%
In prezent 43%
Motive pentru a face o schimbare: barbatii care fac miscare in mod regulat isi micsoreaza cu 25% riscul de a face cancer de colon; femeile isi diminueaza riscul de a face cancer la san aproximativ cu acelasi procent.

Cati dintre noi… sunt obezi?
In trecut: 28%
In prezent: 36%
Motive pentru a face o schimbare: Pentru unele persoane suraponderale riscul de a face diabet scade cu 58% la fiecare 5 kg pierdute.

Cati dintre noi mai mananca de 5 ori pe zi mese de legume si fructe?
In trecut: 42%
In prezent: 26%
Motive pentru a face o schimbare: Mai multe mese pe zi reduc riscul unui atac de cord cu 25%, comparativ cu a avea mai putin de trei mese pe zi.</p>

Vote it up
214
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza