Umbrele lui Francisc la AnnArt

Iubitorii de arta, si nu numai, sunt invitati sa participe la vernisajul expozitiei personale a artistului Francisc Chiuariu
 
<p>
Intitulata „Shadows”, expozitia deschisa la AnnArt Gallery face parte dintr-un proiect major al lui Francisc Chiuariu. Pictorul a fost prezent in sezonul iarna-primavara cu alte expozitii simultane la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia sau Muzeul National de Arta Contemporana.

Dupa o cariera de peste 20 de ani, Chiuariu se afla astazi  intr-un arc de intensa originalitate creativa prin seria de lucrari „Outdoor”. 

„Inceputa in 2009 si insumand acum peste 50 de piese, Outdoor reprezinta cea mai importanta serie din creatia lui Francisc Chiuariu. Numeric, seria este foarte generoasa, iar expresivitatea totala a acesteia este rezultatul combinarii in aceeasi imagine a experientelor picturii, fotografiei si filmului. Aceasta traversare a genurilor este posibila printr-o inovatie personala a lui Chiuariu, care foloseste suportul de backlit pentru pictura”, spune, Cosmin Nasui, curatorul expozitiei.

In acest context, expozitia „Shadows” de la AnnArt prezinta in premiera 13 lucrari mari, pe backlit precum si o instalatie lightbox, cu lumina cinetica, ce da picturii iluzia de profunzime. AnnArt lanseaza totodata catalogul seriei, produs in tiraj de 300 exemplare, dintre care 12 in editie limitata, cu semnatura artistului si un desen original. Expozitia este sustinuta si de un scurt documentar, filmat recent in atelierul artistului.

Dupa sapte expozitii personale, pictorul se impune in 2011 pe scena internaționala prin expozitiile de la V-Art Gallery din Moscova si The Artist’s House din Tel-Aviv precum si prin participarea la Bienala de la Moscova. Apartine generatiei de artisti formati la Bucuresti in anii ’90, profesor fiindu-i Florin Ciubotaru. In perioada 1993 – 2000 a fost asistent la catedra de pictura a Universitatii Nationale de Arta.

</p>
Vote it up
301
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza