Ultimul "Shrek", la cinema din 16 iulie

Al patrulea film din seria "Shrek", cel mai cunoscut capcaun verde din istoria animatiei, va fi lansat pe 16 iulie
 

<p>Ultima parte a seriei "Shrek" va fi lansata pe marile ecrane din Romania pe 16 iulie. "Shrek Forever After" va fi "ultimul film din seria «Shrek» si noi consideram ca este cel mai bun mod de a incheia o franciza", a declarat Mike Mitchell, regizorul peliculei, in timpul prezentarii programului de lansari al studiourilor Dreamworks Animation pentru 2010.

In cei noua ani de la lansare, Shrek a salvat-o pe printesa Fiona din ghearele unui dragon, a dejucat planurile unui Print nu chiar Frumos si a recuperat cheile regatului Far Far Away.

In noul film, capcaunul verde va porni intr-o ultima aventura, fiind insotit de o pleiada de actori de renume care au acceptat sa isi imprumute vocile pentru celelalte personaje din aceasta productie. Pentru acest film de adio, regizorul Mike Mitchell a indraznit chiar sa amestece stilurile cinematografice si a imbinat genul fratilor Grimm cu filmul cult al lui Frank Capra "O viata minunata".
Regizorul le pune spectatorilor intrebarea fatidica: "Ce ar fi devenit regatul Far Far Away daca Shrek nu ar fi existat?". In "Shrek Forever After", epoca in care personajul principal rosea cu usurinta este de mult apusa: celebrul capcaun verde este acum un tata de familie matur si asezat, cu trei copii, insa oarecum nostalgic fata de viata aventuroasa pe care o ducea in trecut. Pentru a-si regasi spiritul din trecut, Shrek semneaza un pact cu maleficul pitic Rumpelstiltskin (Paul McCartney). Acest pact devine un adevarat cosmar pentru Shrek, care se vede mutat intr-o versiune alternativa a regatului Far Far Away, care nu mai seamana deloc cu regatul din povestea originala.

Intr-o lume in care Shrek nu a existat, magarul nu mai "murmura", ci este un sclav. Motanul-Incaltat este un mare lenes, iar piticul Rumpelstiltskin domneste peste acest regat cu o mana de fier. Culmea ororii pentru Shrek: el si Fiona nu s-au intalnit niciodata. Mike Mitchell a introdus in acest film o serie de personaje noi, precum doua vrajitoare care vaneaza capcauni, dar si "cel mai frumos capcaun ce a fost vazut vreodata", potrivit cineastului american.

Chiar daca spectatorii banuiesc deja ca "Shrek Forever After" va avea, invariabil, un happy end traditional, felul in care celebrul capcaun va reusi sa repuna lucrurile in ordine in regatul Far Far Away nu a fost inca dezvaluit de producatori, facandu-i pe spectatori sa astepte cu nerabdare lansarea filmului.

Seful departamentului de creatie Dreamworks, Bill Damaschke, a precizat ca povestea lui Shrek, deja adaptata intr-un musical, va continua sa fie exploatata, dar sub alte forme.

Primele trei filme ale acestei francize au avut incasari de 2,203 miliarde de dolari pe plan mondial.</p>

Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza