Uleiuri pentru frumusete si relaxare

Cateva picaturi din aceste licori strecurate in produsele de infrumusetare fac minuni
 

<p>

O gama variata de uleiuri esentiale ne face cu ochiul de pe rafturile plafarelor. Dar ce este cu aceste uleiuri? Ne fac viata mai frumoasa doar cu mirosul lor imbietor si calmant sau au si alte proprietati?

Incercand sa le patrundem misterul, am aflat ca uleiurile esentiale aduc numeroase beneficii in ingrijirea pielii si a parului. Data fiind dimensiunea mica a moleculelor lor, acestea patrund adanc in derma, avand un efect profund de vindecare. Le putem adauga la un demachiant, la o lotiune sau o apa de corp. Uleiurile pot ajuta la prevenirea sau vindecarea afectiunilor pielii, generarea de noi celule, imbunatatirea tonusului muscular, intensificarea circulatiei sangelui si a limfei, eliminarea reziduurilor, combaterea inflamatiei si altele.

Mic ghid al folosirii uleiurilor esentiale

• GERANIUM
Astringent si reconfortant, acest ulei echilibreaza pielea, fiind o buna alegere pentru uleiurile de masaj si produsele de ingrijire a picioarelor, realizate in casa. Foarte valoros pentru aparatul reproducator feminin, este folositor mai ales pentru a depasi iritabilitatea si balonarea.

• LEVANTICA
Util in crampe, dureri de cap, afectiuni ale sistemului nervos si insomnie, avand un efect cicatrizant si antiseptic, acest ulei ajuta la vindecarea arsurilor si previne formarea cicatricilor. E si un bun protector impotriva muscaturilor de insecte.

• MENTA
Ulei cu actiune stimulatoare si antiinflamatorie. Se foloseste si in inhalatii, pentru probleme respiratorii, sau intr-o baie, pentru a ameliora durerile musculare.

• ROZMARIN
Ulei util in caz de oboseala, dureri de cap, raceli, guturai.

• ARBORELE DE CEAI
Recunoscut ca antifungic si antiseptic, acest ulei e de ajutor in candidoza vaginala, boli fungice ale piciorului si acnee, dar si la rani minore.

</p>

Vote it up
177
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza