Uleiul de peste - elixirul tineretii

Datorita acizilor grasi omega 3, alimentul incetineste degenerarea celulelor din organism
 

<p>O echipa de cercetatori de la Universitatea California, din San Francisco, sustin ca uleiul de peste este secretul unei vieti mai lungi si sanatoase, deoarece acesta are efect direct asupra prelungirii vietii celulelor. Aceasta cercetare este prima care stabileste legatura dintre acizii grasi omega 3 din uleiul de peste si abilitatea organismului uman de a opune rezistenta procesului de imbatrânire.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat peste 600 de subiecti care aveau probleme cardiace si carora le-a inclus in dieta ulei de peste. In urma analizelor de laborator, specialistii au remarcat ca acizii grasi omega 3 au functionat ca un elixir in cazul participantilor la studiu, deoarece starea lor de sanatate s-a imbunatatit. In plus, rezultatele analizelor au mai aratat ca uleiul de peste a incetinit degenerarea celulelor din organism si a prevenit mutatiile ADN-ului.

Uleiul de peste are si capacitatea de a reduce nivelul lipidelor din sânge, adica a colesterolului sau trigliceridelor, ajutând la mentinerea unei proportii sanatoase intre colesterolul rau si bun in organsim. Acest aliment previne ateroscleroza si scade presiunea sângelui, fiind folosit ca tratament in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune. Mai mult, datorita contributiei importante in dezvoltarea creierului si a retinei, uleiul de peste este recomandat mai ales viitoarelor mamici, pe toata perioada sarcinii, deoarece acest aliment ajuta pe termen lung la imbunatatirea functiei cognitive a viitorilor copii. Specialistii spun ca, datorita continutului bogat de acizi grasi omega 3, acest aliment imbunatateste atentia, vitalitatea, rezistenta la stres si efort sustinut.</p>

Vote it up
266
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza