Beneficiile uleiului de lavandă

Levănțica are o mulțime de beneficii pentru sănătate și frumusețe
 

Articole similare

Mirosul de lavandă este unul dintre cele mai apreciate din lume, iar uleiul de lavandă are o mulțime de beneficii asupra stării noastre de sănătate și frumusețe.

Lavanda este folosită ca un parfum în produse cosmetice, săpunuri, parfumuri, uleiuri și multe altele. Ea are o aromă dulce, proaspată, care calmează simțurile. Acesta este motivul principal pentru care uleiul esențial de levănțică este folosit în aromoterapie. Acesta elimină stresul și starea de anxietate, este eficient împotriva insomniei și chiar a depresiei.

Puțini cunosc faptul că uleiul esențial de lavandă are proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii, putând fi utilizat chiar și pe pielea iritată, pentru a trata arsuri minore și înțepături de insecte. În Marea Mediterană, lavanda este folosită chiar sub formă de băutură, un ceai făcut din frunze uscate fierte. Studiile au arătat că lavanda are un efect benefic în ceea ce privește diabetulul, precum și tulburările digestive, greața, flatulența și balonarea.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, lavanda este utilă în cazul durerilor de dinți,  entorselor, migrenelor, leziunilor și multor altor probleme de sănătate.

Iată câteva modalități de a utiliza uleiul esențial de lavandă:

Pentru a face un ceai de plante calmant, se amestecă flori de lavandă uscate, cu un pic de miere.

Pentru a combate insomnia, aplicați câteva picături de ulei esențial de lavandă pe pernă.

Pentru buzele crapate și dureroase, frecați un pic de ulei esențial de lavandă pe buze. Lavanda oferă umiditate buzelor și regenerează pielea.

Pentru a calma durerile de cap, frecați un pic de ulei de lavandă pe tâmple. Se amestecă câteva picături de ulei de lavandă cu apă distilată și se toarnă amestecul într-un flacon cu pulverizator.

Pentru a scăpa de sinuzită, frecați un pic de ulei pe față, pentru a trata sinusurile. O altă opțiune este cea de a fierbe apa cu lavandă și a inhala aburul. Respirați adânc pentru a permite vaporilor să intre adânc în sinusuri.

Pentru a trata cicatricele, frecați zilnic zona afectată cu acest ulei. Această metodă este eficientă și împotriva acneei.

Pentru a reduce durerile musculare, se adaugă câteva picături de ulei de lavandă și săruri în cada cu hidromasaj. Stați în acest amestec cu apă terapeutică time de aproximativ o oră. Acest lucru va ameliora durerile musculare, ale picioarelor și ale articulațiilor. Lavanda este utilă și în ameliorarea durerilor menstruale. Masați partea inferioară a abdomenului cu ulei de lavandă.

Sursa: bewoman.ro

Vote it up
293
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza