Turtite de Belgrad

Daca nu-ti place coaja de lamaie si de portocala confiate, inlocuieste-le cu papaya, ananas sau mango deshidratate
 
<p>
Timp de preparare: 25 minute
Plus 3 ore timp de repaus
La cuptor 20-25 minute per tava
Se obtin 2 tavi (70 de bucati)

Ingrediente:

1 lamaie

4 oua
6 galbenusuri
500 g zahar
500 g migdale macinate
cate 30 g coaja de lamaie , 30 g coaja de portocala confiata
1 lingurita scortisoara
1 varf de cutit praf de cuisoare
2 varfuri de cutit potasa
500 g faina, in plus pentru prelucrat
50 g zahar pudra,
1 lingura zeama de lamaie

Preparare:

Se spala lamaia cu apa fierbinte. Se sterge bine, apoi se rade jumatate de coaja pe razatoarea fina. Se stoarce zeama din intreaga lamaie. Se bat spuma ouale, galbenusurile si zaharul.

Se inglobeaza migdalele in crema de ou, amestecand usor. Se toaca marunt cojile de lamaie si portocala confiate. Se incorporeaza in crema impreuna cu praful de scortisoara, de cuisoare, cu coaja de lamaie rasa si cu potasa. Se adauga faina si se framanta pana cand se omogenizeaza aluatul.
Se presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru. Se intinde o foaie de 0,5 cm si se taie in dreptunghiuri de 4 x 8 cm. Se lasa in repaus, acoperite cu o panza, timp de 3 ore.
Se incinge cuptorul la 180 de grade (160 de grade cu ventilator sau treapta 2-3); se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt. Turtitele se asaza la distanta de 2 cm una de alta si se coc 20-25 de minute pana se rumenesc.
Se lasa la racit pe un gratar de bucatarie. Se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si se ung turtitele.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">Contabilul are nevoie de rate fixe la creditele de nevoi personale.</a></strong>
 
Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza