Turtițe din cartofi rași

Ușor de pregătit, se pot servi cu sos dulce de mere
 

Ingrediente pentru 4 porții

1 kg cartofi mari, făinoși

1 ceapă mică

3 ouă mici

1 vârf de cuțit de sare

1-2 linguri făină, dacă este necesar

grăsime (de exemplu, untură pentru prăjit)

 

1. Se curăță cartofii, se spală, se rad și se storc bine într-un prosop. Se curăță ceapa și se rade fin. Se frământă un aluat din cartofi, ceapă, ouă și sare.

2. În cazul în care amestecul este prea moale, se mai adaugă niște făină. Cartofii, ceapa și ouăle se pot amesteca într-un blender, apoi se adaugă sare și făină, dacă e necesar.

3. Se încinge într-o tigaie mare 1 lin­guriță de grăsime. Se toarnă 2 linguri din amestecul de cartofi în tigaie și se apasă cu marginea unei linguri de lemn, formând turtițe. Se prăjesc pe ambele părți, până ce devin cro­cante. Se continuă procesul, iar turtițele prăjite se țin în cuptor, pentru a se păstra calde. Dacă este necesar, se mai poate unge tigaia cu grăsime.

4. Turtițele se servesc calde, cu afine și sos de mere sau salată verde.

 

Variantă: Pentru turtițe mai consistente, pregătiți întâi aluatul după cum este descris mai sus. Apoi se pun 60 g cuburi de șuncă într-o tigaie încinsă. Se scoate baconul și se ține la cald. Se curăță ceapa și se taie felii. Se pune aluatul în tigaie împreună cu grăsimea, se aplatizează și se așază câte 1 felie de ceapă pe fiecare turtă. Se prăjesc turtițele de cartofi, se întorc pe partea cu felia de ceapă, apoi se continuă procesul așa cum este descris în rețetă. Se servesc cu bacon și felii de ceapă.

Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza