Turtițe de porumb cu salată

O combinație interesantă de turtițe crocante și salată cu un sos acrișor
 

Ingrediente pentru 4 porții

200 g porumb dulce (din conservă)

100 ml lapte

sare, piper negru

câteva picături de sos Tabasco

3 cepe verzi

4-5 fire de mărar

150 ml smântână

1 căpățână salată verde

1 ardei gras galben

2 avocado

4 linguri ulei de măsline

1 lingură oțet alb

100 g făină

½ lingurițe praf de copt

2 ouă mari

2-3 linguri de ulei vegetal

 

1. Se scurge porumbul și se pune deoparte. Se amestecă într-un castron mic laptele cu sare, piper și sos Tabasco.

2. Pentru sos, se spală și se feliază subțire ceapa verde, se spală, se usucă și se toacă mărarul, păstrând un fir pentru ornat, apoi se amestecă amândouă într-un castron mic cu smântâna și se asezonează după gust.

3. Se îndepărtează frunzele exterioare de salată verde, se taie căpățâna pe din două și se scoate cotorul. Frunzele rămase se rup în bucăți potrivite, se spală și se pun într-un castron mare. Se taie pe jumătate ardeiul, se scoate cotorul, apoi se taie fâșii. Se taie pe din două fructele de avocado, se scot sâmburii, apoi se taie felii. Se adaugă toate în castronul cu salata verde. Se combină uleiul de măsline cu oțetul, se asezonează și se amestecă în salată.

4. Se pune făina cu praful de copt într-un castron, se face o adâncitură în centrul ei și se sparg ouăle în ea. Se adaugă laptele asezonat cu sare și piper, se amestecă totul bine până când se leagă, apoi se adaugă porumbul.

5. Se împarte uleiul vegetal în două tigăi și se încinge. Se pun 6 linguri de aluat în fiecare tigaie și se prăjesc 4-5 minute, până când se rumenesc pe dedesubt. Se întorc și se prăjesc încă 1-2 minute.

6. Se împarte salata în patru farfurii. Se scurg turtițele de porumb pe hârtie de bucătărie și se aranjează câte trei pe fiecare porție de salată. Se ornează cu mărar și se servește sosul separat.

Vote it up
53
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza