Tu il ai pe sefu’ pe Facebook?

Peste jumatate dintre angajatii romani nu vor sa fie prieteni cu superiorul lor pe cunoscuta retea de socializare
 

<p>

Sondajul a fost realizat de portalul BestJobs.ro in perioada 25 ianuarie - 5 februarie, pe un esantion de aproape 3.500 de respondenti.

Potrivit acestuia, mai mult de jumatate dintre angajatii romani, respectiv 57%, nu vor sa-si adauge seful in lista de prieteni de pe Facebook, alti 9% neobisnuind sa isi adauge nici colegii.

La polul opus se afla 11% dintre angajatii romani care au chiar o relatie de amicitie cu seful chiar si in viata reala, astfel ca adaugarea acestuia in lista de prieteni de pe Facebook nu li se pare un lucru iesit din comun.

Alti 19% dintre angajatii romani nu au nicio problema cu adaugarea sefului pe reteaua de socializare, chiar daca nu sunt amici cu acesta in viata reala.

Sondajul mai arata ca 5% dintre angajati marturisesc ca si-au adaugat seful, insa limiteaza accesul la postari, astfel incat acesta sa nu le vada activitatea.

In ceea ce ii priveste pe angajatori, acestia au marturisit, in proportie de 38%, in cadrul altui studiu recent, ca inaintea unui interviu ii cauta pe candidati pe site-urile de socializare, in timp ce 16% vor sa adopte aceasta tactica de acum inainte.

Potrivit ultimelor date prezentate de reteaua de socializare, la nivel global, numarul utilizatorilor Facebook se apropie de 981 de milioane, in timp ce numarul utilizatorilor romani a depasit recent cinci milioane, aducand rata de penetrare a retelei in Romania la 25%.

</p>

Vote it up
385
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza