Trusa de prim ajutor pentru copii

Ce trebuie sa ai mereu la indemana?
 

<p>

Am alcatuit pentru tine o trusa de prim ajutor, cu tot ceea ce iti trebuie pentru situatiile in care copilul tau nazdravan se accidenteaza si tu poti interveni sa-l ajuti.

Iata ce obiecte trebuie sa ai mereu la indemana in trusa, fie ca sunteti acasa, la plimbare in parc sau in vacanta:

Antitermice (medicamente care scad febra; se mai numesc si antipiretice sau antifebrile)
Saruri de rehidratare pentru diaree
Plasturi
Comprese
Fase
Leucoplast
Manusi (pentru ingrijirea unei rani)
Apa oxigenata
Solutie antiseptica, cu spectru larg antimicrobian
Gel dezinfectant de maini
Masca (daca racesti, poarta masca atunci cand esti langa copilul tau, pentru a evita transmiterea virusului!)
Sirop sau picaturi antialergice, utile in cazul unor alergodermii, fie cauzate de anumite alimente, fie de intepaturi de insecte
Solutie dezobstruanta pentru nas (utila cand cel mic are nasul infundat)

Poti sa depozitezi trusa de prim ajutor intr-un spatiu ferit, la care nu poate ajunge copilul. Trusa trebuie sa fie spatioasa, usor de deschis si de transportat si, cel mai important, sa o ai mereu cu tine.

Ai grija sa lipesti etichete pe recipiente, cu denumirea solutiilor pe care le pastrezi in ele, astfel incat oricine sa stie ce substanta se afla intr-o anumita sticluta. Astfel, vei putea evita multe accidente.

Asigura-te ca pe cutiile, sticlele sau foliile de medicamente se vede clar denumirea, astfel incat sa nu se creeze confuzii sau sa administreze ceva gresit. Verifica periodic data de expirare a medicamentelor pe care le depozitezi, iar daca aceasta a fost depasita, atunci arunca-le imediat. Ai grija sa cumperi altele in loc, astfel incat sa iti asiguri stocul de medicamente de pastrat “la indemana”.
</p>

Vote it up
209
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza