Trucuri pentru a va schimba starea de spirit

Aflati in continuare cum sa va imbunatatiti starea de spirit prin masuri simple
 

Felul in care va simtiti in fiecare zi nu depinde numai de factori exteriori, precum slujba sau relatiile familiale, ci si de starea generala de sanatate, atitudinea interioara si activitatile pe care le faceti. Aflati in continuare cum sa va imbunatatiti starea de spirit prin masuri simple.

1. Incercati ceva nou. Iesirea in afara zonei de confort personal pentru a face ceva neobisnuit presupune asumarea unui risc – care insa va poate aduce o mare satisfactie. Exista o intreaga serie de experiente pe care nu le-ati incercat inca, si care pot fi eliberatoare. Purtati ceva ce nu ati mai purtat inainte sau abordati o activitate noua – orice, de la a merge sa vedeti un spectacol de opera pana la a incepe o activitate sportiva noua, cum ar fi patinajul.

2. Imbratisati pe cineva care are nevoie. Imbratisarea poate da la fel de multa satisfactie precum mancatul ciocolatei, sexul sau primirea unei sume de bani, spun cercetatorii. Scanarile cerebrale au aratat ca atunci cand oamenii acordau sprijin cuiva, zonele creierului asociate cu recompensa erau mult mai active, sugerand faptul ca acordarea de sprijin ridica starea de spirit atat a celui care daruieste, cat si a celui care primeste. Cand cineva apropiat are nevoie de o imbratisare, nu ezitati sa i-o dati.

3. Scapati de deseuri. Inlaturarea dezordinii va poate ajuta sa va faceti curatenie nu doar in casa, ci si in minte. Daca acest gand va sperie, incepeti putin cate putin. Ganditi-va atent la lucrurile care atenteaza la spatiul dvs. Aveti mobila, echipamente sau haine de care, pur si simplu, nu mai aveti nevoie? Incercati aceasta formula: daca un anumit obiect nu va imbu­natateste starea de bine sau nu l-ati folosit in timpul ultimelor 12 luni, este momentul sa-l aruncati.

4. Faceti complimente. Efectul comentariilor negative poate fi compensat de cele pozitive. Acesta este un aspect la care sa va ganditi in momentul in care relationati cu familia, colegii si prietenii. E nevoie de doar trei comentarii pozitive pentru a contracara efectul unuia negativ. Ameliorati-va starea de spirit facand o multime de complimente.

Vote it up
439
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza