Trio de peste si fructe de mare

Orice pesti albi cu carnea ferma sau uleiosi merg bine in aceasta salata, asa ca poti alege ce gasesti mai proaspat
 
 
Portii 4
Timp de preparare si de gatit: 40 de minute
Ingrediente
Salata
100 g frunze tinere de spanac
1 salata Little Gem
1 morcov mic
1 dovlecel mic
Mixtura de peste si fructe de mare
600 g creveti, curatati
300 ml supa simpla de peste, preferabil preparata in casa
1 esalota, tocata marunt
1 morcov, tocat marunt
1 tulpina de telina, feliata subtire
2 tulpini groase de patrunjel
300 g file de cod, fara piele
100 g somon taiat bucati de 2,5 cm
2 linguri de ulei de masline extravirgin
coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
sare si piper
Pentru ornat
2 linguri de patrunjel tocat
fire proaspete de marar
Preparare
Se repartizeaza frunzele de spanac in 4 farfurii. Se rup foile de Little Gem si se asaza peste spanac. Cu un cutit special pentru legume, se desprind fasiute scurte, subtiri, de morcov si dovlecel, care se aranjeaza apoi in centrul patului de spanac si salata verde.
Se pun crevetii intr-o cratita mare si se adauga 2 linguri de supa simpla de peste. Se acopera fest cu un capac si se gatesc la foc iute timp de 2-3 minute.
Se rastoarna crevetii intr-o strecuratoare, deasupra unui castron mare, scuturandu-i ca sa se scurga zeama. Se scoate carnea crevetilor din crusta si se pune deoparte.
Se toarna restul de supa simpla si zeama de la creveti intr-o cratita. Se adauga esalota, morcovul, telina si tulpinile de patrunjel. Se acopera si se da totul in clocot, apoi se fierbe molcom 5 minute. Se scoate patrunjelul.
Se taie codul in bucati de circa 2,5 cm. Se pune, impreuna cu somonul, in lichidul de gatit; acoperind din nou, se poseaza cu grija timp de 2 minute. Se adauga crevetii si se poseaza inca 1 minut, sau pana cand s-au facut. Se scot ingredientele din lichid cu o spumiera si se pun pe o farfurie calda. Lichidul se fierbe in continuare, pana ce se reduce la jumatate (200 ml).
Intre timp, pe farfuriile pregatite se repartizeaza fructele de mare, pestele si legumele, cladindu-le in mijlocul salatei.
Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie, se adauga la lichidul care a scazut, dupa care se asezoneaza. Se toarna acest dressing fierbinte peste fructele de mare, peste, legume si salata, iar deasupra se presara patrunjel tocat si firisoare de marar. Se serveste imediat.

Idei noi
• Adauga la salata cateva teci oparite de fasole verde sau fire de sparanghel.
• Prepara salata din nasturel, bucatele de portocala si un bulb de fenicul, feliat subtire.
• Poti varia verdeturile, alegand busuioc, hasmatuchi sau chives, intrucat toate acestea merg bine alaturi de peste.
• Alte soiuri de peste potrivite sunt pestele-spada si tonul.
 
Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza